Bladhoek instellen met Dopjes | Concept2

Bladhoek instellen met Dopjes

Bij de Concept2 dollen kunnen dopjes worden besteld om de totale bladhoek af te stellen en aan te passen bij de dolpen. Verschillend gekleurde dopjes passen bij verschillende dolpen-diameters. Dit is te zien in onderstaande tabel:

Dopjeskleur Boordroeien Scull
Zwart 9/16" 1/2" (en adapter*)
Blauw 13 mm 13 mm
Wit 1/2" 7/16"
* Let op: Adapter voor de “halve maanvormige” soort scull-backstand past in de zwarte ½” scull-dopje.


Oarlock
Een “set” van dol-dopjes - Zwart.

Pas de totale bladhoek van de dol aan van 1 naar 7 graden door twee dopjes te selecteren met de gewenste totale bladhoek (de totale bladhoek is gegraveerd in de lager) en ze in tegengestelde richtingen in te voegen zoals in de tekening. (Verwissel je bestaande dollen? Onthou dan dat de meeste niet-verstelbare dollen een ingebouwde totale bladhoek van 4 graden hebben.)

Universele Blauwe Dopjes

Onze universele blauwe dopjes geeft een 3-5 graden op de bladhoek weer. Voor 4 graden (de meest voorkomende), richt de pijlen die in de dopjes staan richting de opening zowel boven als als onder de dol. Voor 3 en 5 graden, richt de gewenste hoek naar de opening boven de dol en van de opening af onderaan de dol. , hetzelfde als bij de witte zwarte en andere blauwe 13 mm dopjes. Heb je een 13 mm dolpen en ben je op zoek naar dopjes met de graden 1, 2, 6 of 7 dan kan je de traditionele 13 mm blauwe dopjes bestellen.
Kijk in onze webshop naar de dopjes:
Voor boord dollen: http://shop-nl.concept2.com/nl/74-dollen
Voor Scull dollen: http://shop-nl.concept2.com/nl/70-dollen


Dopje Universeel 13 mm.

Oarlock
Dol

Oarlock showing Bushings with Pitch
Kies twee dopjes waar de gewenste totale bladhoek in is gegraveerd en voeg ze in tegengestelde richtingen in om de gewenste totale bladhoek te verkrijgen.


Dopje Universeel 4 graden installeren
Kies twee dopjes waar de gewenste totale bladhoek in is gegraveerd en voeg ze in tegengestelde richtingen in om de gewenste totale bladhoek te verkrijgen.