Onderhoud van de Model A Indoor Rower | Concept2

Onderhoud van de Model A Indoor Rower

Dagelijks

Neem de monorail na gebruik af met een doekje of een zachte spons. Je kunt water en zeep of glasreiniger gebruiken. Anorganische zuren, bleekmiddelen of schuurmiddelen zijn hier niet geschikt voor.

Na Elke 50 Gebruiksuren
Wekelijks bij gebruik in een sportschool of club

Smeer de ketting met een theelepel naaimachine olie, 3-in-in olie of 20W motor olie. Doe wat olie op een (papieren, niet pluizende) doek en smeer de ketting in de gehele lengte van de ketting in. Haal de teveel opgebrachte olie weg met een doek. Herhaal deze handeling indien nodig. Maak de ketting niet schoon met een reinigingsmiddel.

As Terugtrekmechanisme Informatie

Een aantal Model A roeimachines zijn uitgerust met een “as terugtrekmechanisme” in de monorail. Roeimachines met de serienummers #84-8 tot 85-66 of serienummer #Nov. 4, 1985 en later zijn uitgerust met een systeem dat veel eenvoudiger te monteren is. Je kunt een oudere roeimachine ook upgraden met dit verbeterde systeem. Roeimachines met serienummers #83-13 en hoger hoeven hiervoor niet aangepast te worden (deze zijn makkelijk te herkennen aan de zwarte poten en armen). Roeimachines met serienummer #83-12 of lager vereisen een aangepaste set bouten (Artikelnummer 343).

Speedometer/Monitor Informatie

Onderdelen voor de Performance Monitor zijn niet meer verkrijgbaar. Het is echter wel mogelijk je Model A te upgraden met een PM3/PM4/PM5. Lees meer over de Retrofit Vervangings Monitor | Lees meer over Upgrades