Model B Onderhoud | Concept2

Model B Onderhoud

Dagelijks

Neem de monorail na gebruik af met een doekje of een zachte spons. Je kunt water en zeep of glasreiniger gebruiken. Anorganische zuren, bleekmiddelen of schuurmiddelen zijn hier niet geschikt voor.

Na Elke 50 Gebruiksuren
Wekelijks bij gebruik in een sportschool of club

Smeer de ketting met een theelepel naaimachine olie, 3-in-in olie of 20W motor olie. Doe wat olie op een (papieren, niet pluizende) doek en smeer de ketting in de gehele lengte van de ketting in. Haal de teveel opgebrachte olie weg met een doek. Herhaal deze handeling indien nodig. Maak de ketting niet schoon met een reinigingsmiddel.

Na Elke 250 GebruiksurenMaandelijks bij Gebruik in een Sportschool

 1. Controleer de ketting op stroeve scharnieren. Helpt smeerolie niet meer? Vervang de ketting dan.
 2. Stel de onderste bankroller af als het bankje te los op de monorail zit. Draai de bout die deze roller op zijn plaats houdt los, haal de roller eruit en verplaats deze naar het volgende gaatje in het onderstel van het zitje. Draai de bout weer lichtjes vast.
 3. Controleer de verbinding tussen de ketting en de hendel op slijtage. Is het gat uitgerekt of is de U-schroef half versleten? Vervang dan de hele verbinding. Voordat je deze onderdelen bestelt raden we je aan de as in de monorail te verwijderen. Doe dit volgens de Terugtrekmechanisme Instructies. Controleer hierbij alle onderdelen op slijtage, zoals het elastiek, de bewegende poelie, kettinggeleider en de elastiekpoelies. Je kunt ook een compleet nieuwe as bestellen als meerdere onderdelen slijtage vertonen. Dit maakt de montage van de nieuwe ketting een stuk makkelijker.
 4. Stel het elastiek strakker af als de hendel niet helemaal wordt teruggetrokken tegen de kettingkast aan. Zie Terugtrekmechanisme Instructies).
 5. Controleer of de volgende bouten en moeren niet los zitten:
  • De twee 1/4" nylon moeren op de hendel
  • De vier 5/6" bouten die het vliegwiel verbinden met het frame
  • De vier 5/16" moeren die de poten met de monorail verbinden
  • De vier 3/8" moeren die de armen en voetsteunen met de monorail verbinden

Na Ongeveer Elke 500 Gebruiksuren

Vervang de batterijen van de PM1 monitor.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMEDEDELING

Als je de machine gebruikt terwijl bepaalde onderdelen zoals de ketting, tandwielen, bouten of elastiek versleten of verzwakt zijn, kan dat gevaarlijk zijn. Concept2 adviseert je om een onderdeel meteen te vervangen als je twijfelt over de staat ervan. Gebruik alleen originele Concept2-onderdelen. Gebruik van andere onderdelen kan gevaarlijk zijn en leiden tot een minder goed functionerende roeimachine.