Onderhoud van de Model E Indoor Rower | Concept2

Onderhoud van de Model E Indoor Rower

Dagelijks

Neem de monorail na gebruik af met een doekje of een zachte spons. Je kunt water en zeep of glasreiniger gebruiken. Anorganische zuren, bleekmiddelen of schuurmiddelen zijn hier niet geschikt voor.

Na Elke 50 Gebruiksuren
Wekelijks bij gebruik in een sportschool of club

Smeer de ketting met een theelepel naaimachine olie, 3-in-in olie of 20W motor olie. Doe wat olie op een (papieren, niet pluizende) doek en smeer de ketting in de gehele lengte van de ketting in. Haal de teveel opgebrachte olie weg met een doek. Herhaal deze handeling indien nodig. Maak de ketting niet schoon met een reinigingsmiddel.

Na Elke 250 Gebruiksuren
Maandelijks bij Gebruik in een Sportschool

  1. Controleer de ketting op stroeve scharnieren. Helpt smeerolie niet meer? Vervang de ketting dan.
  2. Controleer de verbinding tussen de ketting en de hendel op slijtage. Is het gat uitgerekt of is de U-schroef half versleten? Vervang dan de hele verbinding.
  3. Stel het elastiek strakker af als de hendel niet helemaal wordt teruggetrokken tegen de kettingkast aan. ZieElastiek Afstellen.
  4. Controleer of de schroeven nog vast zitten, inclusief de schroeven die je zelf gemonteerd hebt.
  5. Controleer met een zaklamp op stof in het vliegwiel. Gebruik indien nodig een stofzuiger. Zie de sectie Vliegwiel Openmaken en Schoonmaken.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMEDEDELING

Als je de machine gebruikt terwijl bepaalde onderdelen zoals de ketting, tandwielen, bouten of elastiek versleten of verzwakt zijn, kan dat gevaarlijk zijn. Concept2 adviseert je om een onderdeel meteen te vervangen als je twijfelt over de staat ervan. Gebruik alleen originele Concept2-onderdelen. Gebruik van andere onderdelen kan gevaarlijk zijn en leiden tot een minder goed functionerende roeimachine.