Je PM4 Firmware Updaten | Concept2

Je PM4 Firmware Updaten

We raden je aan de meest recente versie van de firmware voor je monitor te gebruiken. The current versions of PM4 Firmware are as follows:

 • Indoor rowers—De versie die je moet installeren hangt af van de leeftijd van je PM, hoewel de functionaliteit in alle gevallen hetzelfde is:
  • Versie 332 (uitgekomen in July 2018)
  • Versie 29 (uitgekomen in November 2012)
 • SkiErgs—Versie 732 (uitgekomen in July 2018)

Het updaten van je firmware doe je met de Concept2 Utility, die je rechts kunt downloaden. Zie de instructies hieronder.

Installatie-instructies

De Installatie op je Harde Schijf Opslaan voor een Later Tijdstip

 1. Klik op Download. Het Bestand Downloaden-venster verschijnt.
 2. Klik op Opslaan op het Bestand Downloaden-venster.
 3. In het Opslaan Als-venster: ga naar de map waar je het installatiebestand in wilt opslaan en klik op Opslaan.
 4. Ben je klaar om het installatieprogramma te openen? Ga naar het bestand op je harde schijf.
 5. Dubbelklik op het bestand om met de installatie te beginnen. De InstallShield Wizard wordt geopend en leidt je door de installatie.

De Installatie Downloaden en Direct Openen

 1. Klik op Download. Het Bestand Downloaden-venster verschijnt.
 2. In het Bestand Downloaden-venster: klik op Openen. De InstallShield Wizard wordt geopend en leidt je door de installatie.

Let op:

 • Heb je hulp nodig met de installation wizard? Ga dan naar de InstallShield Wizard help.
 • Mac-gebruikers moeten mogelijk de computer opnieuw opstarten na het installeren voordat de Concept2 Utility gestart kan worden.

Je Firmware Updaten of Bèta Firmware Installeren

Zodra je de Concept2 Utility hebt geïnstalleerd, volg de gewenste procedure:

Één of Enkele Monitors Updaten

Deze procedure is het meest geschikt voor situaties waarin je een klein aantal monitors moet updatenen waarbij je toegang hebt tot het internet tijdens de update. Wil je meerdere monitors updaten? Of monitoren van verschillende modellen of monitors op een plek zonder internetverbinding, zoals in een roeiclub? Bekijk dan Een Groot Aantal Monitors Updaten.

 1. Maak verbinding met het internet.
 2. Sluit alle PM4-applicaties af, zoals RowPro.
 3. Verbindt je PM4 met je computer met de USB-kabel die met je PM4 is meegeleverd. Windowsmachines kunnen vragen stellen over deze verbinding. Gebeurt dat? Ontkoppel dan alle andere USB-apparaten en controleer of de USB-kabel van je PM4 goed is aangesloten. Toon meer
  Is het de eerste keer is dat je PM4 aangesluit op deze computer? Dan moet de USB-driver geïnstalleerd worden:

  • Sluit de PM4 aan op je computer en wacht tot Windows deze herkent. Windows kan je vragen een aantal keer te klikken totdat de installatie voltooid is. Sommige Windowsversie geven geen melding bij het voltooien van de installatie.
  • Windows kan ook vragen om de Windows OS Installatie-CD. Je moet dit proces voltooien voordat je verder gaat.
  • Meldt Windows dat de driver niet geïnstalleerd kan worden of krijg je een foutmelding? Je kunt dan de installatie niet voltooien. Concept2 kan je misschien helpen, maar het kan ook zijn dat je hulp nodig hebt van Microsoft of van je computerdealer.

  Sluit de USB-kabel correct aan. Verkeerd inpluggen van de USB-kabel kan leiden tot schade aan je apparaat. (Zie afbeelding hieronder)

 4. Start de Concept2 Utility op.
 5. Voer één van de onderstaande acties uit, afhankelijk van wat je wilt bereiken:

  De Meest Recente Versie Installeren

  • Om snel de meest recente firmwareversie op je PM4 te installeren via de computer klik je op button on right with monitor encircled by arrows in het hoofdvenster van de Concept2 Utility en volg de instructies. Is de installatie voltooid? Dan kun je de PM4 losmaken en gebruiken.

  Bèta Firmware Installeren

  Bèta firmware is een prototype van een nieuwe firmwareversie die je kunt proberen voordat de nieuwe versie officieel verschijnt. Bèta firmware kan nieuwe functies en reparaties voor specifieke problemen in eerdere versies bevatten.

  1. Klik op gear iconin het startvenster van de Concept2 Utility.
  2. Klik op Bèta Firmware.
  3. Selecteer op I am interested in having the latest "Beta Test" firmware en klik op OK.
  4. Klik op Check for Firmware in het Settings-venster.
  5. Selecteer op Automatically download firmware updates for the PM that is attached to this computer.
  6. Klik op Check Now. De Concept2 Utility geeft nu een lijst van de actuele firmwareversies.
  7. Selecteer de firmwareversie die je nodig hebten klik op Download Now.
  8. Zodra de Concept2 Utility je vraagt de firmware te installeren, volg de stappen van het installatieprogramma.

Een Groot Aantal Monitors Updaten

Je kunt de volgende procedure gebruiken bij het updaten van een groot aantal Performance Monitors of als je monitors wilt updaten op een locatie zonder internetverbinding. Een internetverbinding is alleen vereist bij de eerste stap, het downloaden van de firmwareversies, daarna kun je de monitors direct via een computer updaten (een laptop is handig) zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Dit is de procedure:

 1. Maak verbinding met internet en start de Concept2 Utility.
 2. Klik op gear icon in het Hoofdvenster van de Concept2 Utility.
 3. Klik op Check for Firmware in het Settings-venster.
 4. Kies onder de optie “Please choose an update download method:” voor Automatically download firmware updates for all PM monitors and models en klik op Check Now.
 5. Selecteer Download ALL files in het Firmware Updates Available-vensteren klik op Download Now. De firmware-updates voor alle PM3- en PM4-modellen staan nu op je PC opgeslagen.
 6. Verbreek de internetverbinding (optioneel).
 7. Voor het updaten van de Performance Monitors neem je je computer met de firmwarebestanden mee naar de locatie van de PM’s en start je de Concept2 Utility op.
 8. Sluit alle PM4-applicaties op je computer af (zoals RowPro).
 9. Verbindt een Performance Monitor met je computer. De Concept2 Utility vraagt nu of je de aangesloten monitor wilt updaten. Volg de procedure. Er is geen internetverbinding voor nodig.
 10. Herhaal dit proces voor elke performance monitor die je wilt updaten.

Concept2 Utility 7.14.00

Windows
.exe formaat
Mac
.dmg formaat

Belangrijke Opmerkingen

 • VOER GEEN FIRMWAREUPDATE UIT OP COMPUTERS MET VIRTUALISATIESOFTWARE. Voorbeelden hiervan zijn VirtualPC, Parallels, VirtualBox en VMWare. Lees meer
  Het updateproces heeft een directe verbinding nodig tussen het besturingssysteem en het USB-apparaat. Door virtualisatiesoftware kan deze verbinding niet tot stand komen. Een update kan dan niet correct voltooid worden zodat de Performance Monitor onbruikbaar wordt. Mocht dit zo zijn, probeer dan de update nogmaals te doen op een Windows PC.
 • Problemen en feedback met betrekking tot de huidige firmwareversies van de PM kun je sturen naar rowing@concept2.com. Je kunt ook in het Concept2 Forum meepraten over problemen en je feedback geven.
 • Gebruikers van Macintosh OSX met HP printersoftware en PM4 Firmware Version 301–308 moeten eerst de huidige firmwareversie voor de PM4 installeren.
 • Het updaten van PM firmware kan de oorzaak zijn van het verlies van voorkeursinstellingen, custom workouts en andere workouts in het geheugen van je PM.