BikeErg | Concept2

BikeErg

Get the BikeErg
1.410 Prijzen zijn inclusief BTW en verzending.

Nu Kopen

2 Jaar Garantie

Onze BikeErgs hebben op een aantal onderdelen een garantie van 2 jaar en op andere onderdelen een garantie van 5 jaar. Meer informatie ›

30 Dagen Geld Terug Garantie

Als je binnen 30 dagen na verzending van je BikeErg niet tevreden bent met ons product kun je het terugsturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van ons terug.

  Welkom bij de Concept2 BikeErg, de laatste toevoeging aan onze familie van ‘sport based’ergometers. De BikeErg heeft hetzelfde vliegwiel en Performance Monitor als onze Concept2 Indoor Rowers en SkiErgs, waarmee alle mogelijkheden van het roeien en Crosscountry skiën naar het fietsen wordt gebracht

  Het vliegwiel maakt gebruik van luchtweerstand voor een zo natuurgetrouw mogelijk gevoel. De demper werkt als een derailleur, waarmee je de weerstand kunt aanpassen. In tegenstelling tot de meeste stationaire fietsen heeft de BikeErg een vrijloop, zodat net als bij een normale fiets, de pedalen stil blijven staan als je stopt met trappen, terwijl het vliegwiel doordraait.

  De krachtige Performance Monitor maakt via Bluetooth verbinding met een breed scala aan apps, waaronder onze eigen gratis app ErgData of apps van derden zoals Zwift. De BikeErg wordt geleverd met een geïntegreerde device houder waarmee je je smartphone of tablet veilig op zijn plaats houdt. De device houder past op alles van kleine smartphones tot grote tablets en is eenvoudig en snel verstelbaar. De device houder kan worden verwijderd, waardoor de Performance Monitor naar het uiteinde van de stuurrail wordt verplaatst. Zie de Functies voor meer informatie.

  De BikeErg komt van een bedrijf met meer dan 45 jaar ervaring met het maken van innovatieve producten van hoge kwaliteit. Wat voor soort fietstraining voor binnen je ook zoekt, weer fit worden of nog net een stap maken voor je volgende race, de Concept2 BikeErg is de perfecte machine voor jou!

  Performance Monitor

  De Performance Monitor onderscheidt de Concept2 BikeErg van andere trainingsfietsen, hij is veelzijdig en toch zeer eenvoudig in het gebruik, zorgt voor een nauwkeurige weergave van je prestaties, het bijhouden van je progressie en dat je je scores kunt vergelijken met anderen. The Performance Monitor geeft je uitgebreide informatie, snelheid, cadence (rpm), wattage, calorieën en slaat al deze informatie automatisch op in het geheugen of op een optionele USB stick. De BikeErg heeft geen stroom nodig. De PM5 werkt met twee batterijen en er wordt stroom gegenereerd door het vliegwiel terwijl je traint.

  Optional device holder allows tablets or phones to be used Connect to many apps with your PM5

  Maak connectie!

  De PM5-monitor op de BikeErg heeft zowel draadloze Bluetooth- als ANT+-connectiviteit, waardoor hij verbinding kan maken met vele hartslagbanden, fitnessapparaten en apps. Met de device houder kun je gemakkelijk een tablet of telefoon gebruiken tijdens het fietsen. Onze gratis Concept2 ErgData-app helpt je je trainingen bij te houden en kan synchroniseren met het Concept2 Online Logbook. Apps van derden, zoals Zwift, bieden extra functies om gemotiveerd te blijven.

  Vliegwiel en demper

  De BikeErg maakt gebruik van hetzelfde vliegwielontwerp als onze Indoor Rowers en SkiErgs voor een dynamische weerstand. Het vliegwiel zorgt altijd voor volledige controle over je inspanning en weerstand. De demper stelt je in staat snel de de luchtweerstand te veranderen tijdens de training. Dit is het zelfde effect als schakelen op de fiets. De demper open zetten zorgt voor meer lucht bij het vliegwiel, zoals schakelen naar een grotere versnelling. De demper sluiting zorgt voor een lichter verzet.

  Verstelbaar zadel en stuur

  Zowel het zadel als het stuur kunnen gemakkelijk worden versteld. Je kunt de zadelhoogte verstellen met ons veilge en gereedschaploze getande verstelmechanisme. Ook de zadelpositie-en hoek kunnen naar wens worden versteld. Het stuur kan verticaal en horizontaal worden versteld en met 3 grip posities vind je gemakkelijk de beste positie.

  Customize Your Ride

  Gebruik je liever je eigen onderdelen? Geen probleem. De meeste standaard fiets onderdelen passen op de BIkeErg, dus je kunt je eigen zadel, stuur en pedalen monteren.

  Geen ketting

  De BikeErg maakt gebruik van zeer sterke gegroefde banden in plaats van een ketting voor geluidsreductie. De banden zijn zelfspannend, voor een langere levensduur en minder onderhoud.

  Licht en mobiel

  Het aluminium BikeErgframe is licht en sterk en transportwielen zorgen er voor dat de fiets makkelijk te verplaatsen is. Met slechts 31kg (68lbs) is de fiets lichter dan de meeste andere stationaire fietsen.

  Eenvoudige montage

  De BIkeErg is makkelijk te monteren, een eenvoudige handleiding met veel fotos’ en het benodigde gereedschap worden meegeleverd.

  Sterke constructie en makkelijk te onderhouden

  Onze machines staan bekend om hun degelijkheid. Sterk en duurzaam, gemaakt om veel gebruikt te worden in traningscentra, huiskamers, hotels, fitnessclubs en militaire bases over de wereld. Wij zorgen voor makkelijk te onderhouden machines zodat alle aandacht kan gaan naar het gebruik en niet naar het onderhoud.

  Inbegrepen in de prijs

  De volgende items voor bij de ErgBike meegeleverd::
  • Device Houder
  • BikeErg handleiding en Performance Monitor Quickstart handleiding
  • Gereedschap en handleiding voor montage
   
  BikeErg
  Totale Lengte

  122 cm

  Breedte

  61 cm

  Zithoogte

  Zadelhoogte 79-103 cm

  Crank Lengte 170 mm
  Q Factor
  Aandrijving Gegroefde band met zelfspanner
  Monitor

  PM5

  Power Requirement De PM5 werkt met twee batterijen (alkaline 1,5V maat D). Gedurende een workout levert het vliegwiel stroom
  Maximaal Gewicht Roeier

  159 kg

  Constructie

  Gelast aluminium frame, stalen voeten

  Afwerking

  Zwart gepoedercoat frame, grijs geanodiseerde steunen

  Opslag

  Moet in de volledig gemonteerde toestand worden opgeslagen

  Space Recommendations

  In elkaar gezet: 122 cm x 61 cm

  Gewicht van de machine

  31 kg

  Afmetingen voor Verzending

  Per doos: 38 cm x 66 cm x 122 cm

  Gewicht bij Verzending

  37 kg

  In welk opzicht is de BikeErg anders dan andere indoor fietsen?

  De BikeErg is ontworpen om te voelen alsof je op een fiets zit. Hoe sneller je wilt gaan, hoe harder je moet fietsen.

  • De BikeErg gebruikt luchtweerstand, die exponentieel toeneemt met de snelheid van het vliegwiel. Wanneer u harder op de pedalen duwt, en uw cadans verhoogt, wordt de benodigde inspanning snel groter. Dit zorgt voor controle over de intensiteit van uw training, gewoon door harder te trappen om de cadans te verhogen, op een manier die op fietsen lijkt.
  • De BikeErg heeft een koppeling die het stilhouden van de benen mogelijk maakt, net als een echte fiets. Dit betekent dat wanneer je stopt met trappen, de pedalen stoppen, maar het fietswiel blijft draaien.
  • De BikeErg biedt een groot demperbereik, dat de versnellingen op een fiets nabootst en u kunt kiezen voor het gevoel van uw fietsrit. U kunt de demper instellen om de optimale cadans (rpm) voor uw vermogen of inspanning mogelijk te maken.
  • Met een gwicht van slechts 26 kg (56 kg), is de BikeErg lichter dan veel andere stationaire fietsen en gemakkelijk te verplaatsen.

  Hoe vergelijkt de BikeErg zich met de Indoor Rower en SkiErg?

  De BikeErg is gebaseerd op dezelfde mechanica en elektronische monitoring systemen als onze Concept2 Indoor Rowers en SkiErg. In plaats van een ketting (Modellen D en E) of snoer (Dynamic Indoor Rower en SkiErg), heeft de BikeErg stille zelfspannende banden die volledig afgesloten zijn en minimaal onderhoud vereisen. Met weinig slijtage onderdelen en een kettingvrije aandrijving, biedt de BikeErg dezelfde kwaliteiten waar Concept2 bekend om staat.

  Net zoals bij al onze producten biedt Concept2 motivatie hulpmiddelen, zoals ons logboek, uitdagingen en afstandsprogramma's. En we zijn er altijd om te helpen!

  Is de performacnce monitor hetzelfde op de Indoor Rower, SkiErg en BikeErg?

  Ja, de PM5 heeft dezelfde functies en menu-structuur als op onze Indoor Rowers en SkiErg. Gegevens van de performance monitor zijn op te vragen, betrouwbaar en kunnen worden vergeleken met andere BikeErgs over de hele wereld.

  Wat is de crank arm lengte?

  170mm.

  Wat is de Q-factor?

  De "Q-factor" of afstand tussen de pedalen en de twee crankarmen is 165mm.