Innovaties en Tijdlijn | Concept2

Innovaties en Tijdlijn

We doen ons best om onze riemen en onderdelen efficient, duurzaam en gebruiksvriendelijk te maken. We blijven verbeteringen ontwikkelen om dit doel te bereiken. Lees verder voor de lijst van onze riem-innovaties. Ga naar voor de volledige bedrijfstijdlijn.

1976: Peter en Dick beginnen te experimenteren met koolstof- en glasvezel-riemconstructie.

1977: Eerste concept2-riemen gebruikt in Wereldkampioenschappen door VS twee van Anne Warner en Anita DeFrantz.

1978: Universiteitsteams die Dreissigacker Wedstrijdriemen gebruiken merken een verhoogde snelheid op. Bestellingen nemen aanzienlijk toe.

1987: Volledige koolstof-steel geïntroduceerd voor verdere vermindering van het gewicht ten opzichte van de koolstof- en glasvezelconstructie.

1991: Concept2 ontwikkelt de Big Blade. Dit asymmetrische bijlvormige blad leek 1–2% sneller te zijn dan bestaande ontwerpen en werd prominent gebruikt op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona.

1996: Het Smoothie-blad komt voort uit onderzoek naar de effecten van kromming en tophoek. Snelheidstesten tussen het nieuwe ontwerp en het Big Blade geven een snelheidsvoordeel aan voor het nieuwe blad.

1997: Riemlengte verstelbaar bij de hendel.

2001: Vortex Edge. Gebaseerd op dezelfde principes als in de luchtvaart. Bladen met de Vortex Strip leveren een verhoogde efficiëntie op in het eerste deel van de haal.

2004: Lage i-sculls met verminderd bladgewicht en lichtere steel bieden scullers een optie met een extreem laag zwaaigewicht.

2004: Het Fat Blade is ontwikkeld en uitgebracht. Dit blad is 2cm wijder, heeft de Vortex Strip, en er is een kortere totale riemlengte voor nodig.

2006: De Smoothie-vorm is opnieuw bewerkt om het vasthouden van de bladen uit de smoothie-familie te verbeteren...De Smoothie2 Gewone Rand-, Smoothie2 Vortex Strip- en de Fat2-bladen.

2011: De Skinny shaftwordt ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande vrouwelijke atleten die op zoek zijn naar een zachter gevoel bij het testen van het Fat2-blad. Het resultaat? Een dunnere steel met verminderde windweerstand.

2015: Ontwikkeling en de release van de Bantam Sculls als budget geprijsde scull riem. De Bantam Scull bevat het Compact blad, een robuuste plastic optie welke 10 cm korter is dan het Smoothie2 blad.

Riembladen bakken in onze keukenoven

Dick providing the bicycle power to wrap an early shaft.

Dick doet een vroege riemsteel-krachttest

De 1000e steel.

Peter en Dick na het winnen van de Mannen 50–55 Twee op de FISA Wereldkampioenschappen, September 2001.