Instellen van de BikeErg | Concept2

Instellen van de BikeErg

De BikeErg heeft een aantal instellingen voor het zadel en het stuur zodat je de positie kan vinden die het meest comfortabel en effectief is voor je training. Hieronder vind je de instructies en een aantal aanbevelingen om je o op gang te helpen.

Instellingen voor het Zadel

  • Het zadel naar beneden verplaatsen: Druk de hendel naar beneden (1). Druk het zadel naar de gewenste positie (2). Laat de hendel (1) los om het zadel in deze positie vast te zetten.
  • Het zadel naar boven verplaatsen: Trek aan het zadel in opwaartse richting naar de gewenste hoogte. Controleer of de hendel (1) in de juiste positie vast staat voordat je op het zadel gaat zitten.
  • De zadelpen is door de fabriek zo afgesteld dat het afstellen van de zadel pen een makkelijke en soepele beweging is.
  • Het ontwerp van het frame zorgt ervoor dat als je de zadel verplaatst, je de juiste verhouding houdt ten opzichte van de pedalen. Voor algemeen gebruik is het niet nodig de plaats van je zadel ten opzichte van de zadelpen te veranderen. Voor het afstellen van de zadelhoek en de horizontale plaatsing van het zadel kunnen aanpassingen worden gemaakt met een sleutel 9/16 "of 14mm sleutel (niet inbegrepen)

Aanbevelingen voor Zadelpositie

  • Bij het rijden: Met de bal van je voet op het pedaal, je been licht gebogen als je pedaal helemaal naar beneden is.
  • Terwijl je op het zadel zit: Bepaal welke zadelhoogte je neemt door je hak te plaatsen op de pedaal die helemaal beneden is en strek je been. Moet je strekken om je hak op de pedaal te krijgen, dan staat je zadel te hoog en moet hij lager gezet worden. Kan je je been niet geheel strekken, dan moet je zadel hoger worden afgesteld.

Hoe het stuur af te stellen

  • Het stuur naar benden verplaatsen: Draai de knop los (1). Druk de hendel naar beneden (2). Druk het stuur naar beneden in de gewenste positie. Laat de hendel los in de juiste positie en draai de knop weer aan.
  • Het stuur naar boven verplaatsen: Draai de knop los (1) en trek het stuur naar boven in de gewenste stand. Zorg dat de hendel in de juiste positie "vast zit" en draai daarna de knop weer aan.
  • Het stuur meer naar je toe halen/van je af zetten: Draai de knop los (3) en trek het stuur naar je toe of zet het stuur van je af. Zet de knop vast als het stuur in de juiste positie staat.

Persoonlijke Aanpassingen

De verbindingspunten tussen de BikeErg en pedalen, zadel en stuur zijn standaard ten opzichte van de meeste fiets onderdelen en maakt het gebruik van eigen onderdelen mogelijk. Zorg bij het vervangen van de onderdelen dat deze onderdelen worden aanbevolen voor trainings fietsen. Waarschuwing: Pedalen en sturen van een derde partij zijn vaak minder geschikt voor stationaire trainingsfietsen. Let op: Garantie is niet geldig bij gebruik van de BikeErg in combinatie met derde partij accessoires.