De zomer voorbij, terug naar de gym! | Concept2

De zomer voorbij, terug naar de gym!

Thumbnail image of author
Sep 18, 2019

De zomer voorbij, terug naar de gym!

Doe iets wat je leuk vindt

Dingen die je leuk vindt, blijf je doen. Dat geldt ook voor je leden. Iets wat niet leuk is, is eindig. Het is zaak om als instructeur daarin te blijven sturen. De meeste leden zullen afhaken als dezelfde training week in week uit doen. Persoonlijke aandacht en begeleiding is dus belangrijk, om op het thema van de doelstellingen te kunnen blijven variëren.

Stel realistische doelen

Dromen mag en dat is iets wat je leden over het algemeen graag zullen doen. Aan de instructeur vervolgens de taak om die dromen om te zetten in realistische doelstellingen. Er is namelijk niets zo frustrerend als het najagen van een niet-haalbare droom. Het doel is een veel betere motivatie dan 'bewegen om het bewegen'. Als je lid weet wat hij of zij wil bereiken door naar de sportschool te komen, is de motivatie vele malen groter. Een reëel doel is haalbaar! Van de instructeur vraagt dat om goede kennis van de mogelijkheden, de klant en dat samen omzetten in een plan van aanpak.

Organiseer leuke evenementen

Nodig je leden na de zomer uit voor een leuk evenement. Dat kan in principe van alles zijn, maar als we een handreiking mogen doen: een estafette op een roeimachine bijvoorbeeld. Focus daarbij vooral op het meedoen, niet op het winnen! De drempel om weer te gaan bewegen wordt dan een stuk lager! Om het maximale eruit te halen, verzorgen we ook clinics indoor roeien voor instructeurs. Informeer eens naar de mogelijkheden!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts