Hoe draagt roeien bij aan een betere gezondheid? | Concept2

Hoe draagt roeien bij aan een betere gezondheid?

Thumbnail image of author
Sep 22, 2020

Dit is hoe roeien bij kan dragen aan een betere gezondheid

Roeien is ontzettend goed voor je lijf en je brein, maar het is ook heel goed voor je algemene gezondheid. Dat weet je vast wel, maar waarom precies? Wat kun je zeggen als je klanten erom vragen?

Het kan helpen bij afvallen

Met roeien verbrandt je ontzettend veel calorieën. En uiteraard, wanneer je meer verbrandt dan je consumeert, val je af. Op die manier kan roeien bijdragen aan het bereiken van het ideale gewicht.

Het maakt het lijf soepeler

Roeien vergroot de souplesse, met name van de onderrug en hamstrings. Dit zorgt voor een overall soepeler lijf. Hier gaan we in de blog over waarom roeien goed is voor het lijf nog verder op in.

Het is ‘stress releaser’

Ons lichaam maakt stresshormonen aan als reactie op gevaar. Dit komt voort uit ons basisinstinct om te vluchten. Tegenwoordig worden we niet meer bedreigd door tijgers of beren, maar krijgen we stress van computers of contact met mensen. De energie die hierbij vrijkomt wordt doorgaans niet gebruikt. Met roeien kun je die energie op een fijne en efficiënte manier verbruiken, doordat je je intensief inspant.

In de volgende blogs zullen we uitgebreid toelichten waarom roeien goed is voor zowel het brein als het lijf. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en je weet het als eerste!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts