Bekende Firmwareproblemen

Kom je een probleem met de PM firmware tegen dat niet in deze lijst voorkomt? Neem dan contact op via rowing@concept2.com. Beschrijf dan zo duidelijk mogelijk wat je aan het doen was, wat er gebeurde en wat je verwachtte dat er zou gebeuren.

Om te bepalen welke lijst van toepassing is op je monitor, controleer je firmwareversie. Het updaten van je firmware verhelpt over het algemeen het probleem, ook als het niet in de lijst voorkomt.

Bekende problemen voor firmwareversies 304–313

Versies 311–313

Er zijn op dit moment geen problemen bekend voor versies 311 en 313.

Versies 304–310

Probleem 1: Je krijgt foutmelding 573-1 bij het opstarten van de performance monitor.
Oplossing 1: Update je firmware..

Probleem 2: De PM hapert of gaat uit als deze wordt aangesloten op een Mac waarop een HP printer of scanner is geïnstalleerd. Weet je niet zeker of je HP-software hebt geïnstalleerd op je computer? Neem contact met ons op via rowing@concept2.com voor hulp.
Oplossing 2: Dit probleem werd opgelost in PM4 firmwareversie 308 Bèta 1 en hoger. Update je firmware..

Belangrijk: Om de firmware succesvol te kunnen installeren, dient er op je PC of Mac geen HP-software geïnstalleerd te zijn. Is dit wel zo? Dan moet je deze software verwijderen om je PM4 te kunnen updaten. Kom je hierbij problemen tegen, neem dan contact op met HP. Je kunt de HP-software weer installeren na het updaten van je PM.

Versie 305

Het instellen van de snelheid bij Venue Racing gaat niet goed.

Bekende problemen voor firmwareversies 26 of lager.

Versies 25–26

Er zijn op dit moment geen problemen bekend voor versies 25 en 26.

Versie 24

Probleem: Bij het bekijken van bepaalde informatie- of hulpschermen geeft de monitor de foutmelding 42 of hoger.
Oplossing: Update je firmware. Kun je dit niet gelijk doen? Druk dan op Menu|Back om terug te keren naar het vorige scherm.

Versies 21 of Lager

Probleem: Statische elektriciteit veroorzaakt problemen bij de PM4. Dit kan ervoor zorgen dat tijdens een workout de tijd ineens terug naar 0 springt of stopt te tellen.
Oplossing: Reset de monitor met de resetknop achterop het apparaat. Gebruik een scherp voorwerp om het knopje te bereikenen druk zachtjes.

Versie 21

Probleem 1: Je kunt in een lus terechtkomen of een 44-94 foutmelding krijgen als:

• De monitor in een “Vrij roeien/skiën”-workout staaten.
  • De duur van de workout zojuist de twee uur is gepasseerden.
  • De monitor toont het “All numbers”-beeld (het beeld dat verschijnt wanneer je op de bovenste grijze knop rechts op de monitor drukten.
  • Er een LogCard in de monitor zit.

Zit er geen LogCard in de monitor? Maar zijn de eerste drie punten zijn waar? Dan kan het lijken alsof de monitor in een oneindige lus komt en zich reset, maar in werkelijkheid blijft hij de workout bijhouden.

Probleem 2: Is je PM is verbonden met een computer via een USB-kabel en stop je met roeien of skiën tijdens een tijdsintervaltraining of een variabele intervaltraining? Dan beëindigt de PM de training maar keert niet terug naar het Hoofdmenu.

Versie 19

Probleem: Het kan voorkomen dat je foutmelding 933 krijgt als je PM4 is aangesloten op een computer waar geen software op draait en je drukt na een workout op Menu|Back.
Oplossing: De snelle oplossing is de USB-kabel uit de PM4 te halen en met Menu|Back terug te gaan naar het Hoofdmenuen dan de USB-kabel weer aan te sluiten. De langetermijnoplossing is het updaten van je update your firmware.

Versie 16

Probleem 1:
Er zijn gevallen bekend waarbij de PM je LogCard aanziet voor een nieuwe, ongebruikte kaart en deze direct begint te formatteren. In versie 19 vraagt de PM eerst toestemming voor het formatteren.

Probleem 2: De LogCard kan gecorrumpeerd raken als je software van andere bedrijven gebruikt, zoals RowPro.

Probleem: Afgebroken workouts met variabele intervallen worden niet correct opgeslagen op de LogCard.

Probleem 4: Wanneer de eerste gebruiker op een LogCard met meerdere gebruikers gewist wordt, krijg je foutmelding 137-84.

Probleem 5: De schermen Add User en Edit User bevatten fouten.

Probleem 6: Er zijn een aantal problemen met Venue Racing.

Probleem 7: Er zijn een aantal problemen met schermweergaven.

Versie 14

Probleem 1: Je krijgt een 571-melding tijdens het opstarten bij het gebruik van de oplaadbare accu.
Oplossing 1: Zie de oplossing voor foutmelding 571.

Probleem 2: Je gebruikt een oudere Suunto T6 hartslagsensoren de PM4 laat je de sensor selecteren maar er wordt geen hartslaginformatie getoond tijdens het roeien/skiën.
Oplossing 2: Update je firmware.