Ademhalingstechnieken | Concept2

Ademhalingstechnieken

Een ademritme kan je echt helpen bij je roeitrainingen. Idealiter zal het ritme van je ademhaling passen bij het ritme van je haal.

Als ze minder intensief roeien, halen veel roeiers één keer adem per haal. Ze voegen een tweede, kortere ademhaling toe als ze harder gaan roeien. Het beste punt om van één naar twee keer ademen per haal te gaan is erg afhankelijk van de persoon. Experimenteer om te zien wat voor jou het best werkt.

Denk aan Je Cadans

Het helpt om de timing van je ademhaling te coördineren met de fases van de haal. Specifiek:

  • Bij laag-intensief roeien (één ademhaling) – Adem geleidelijk uit tijdens de haal en blaas alle overgebleven lucht uit tijdens het afmaken. Adem in tijdens de recover.
  • Bij intensief roeien (twee ademhalingen) – Adem uit terwijl je de haal eindigt. Adem in en snel weer uit tijdens de recover. Adem weer in net voor de inpik.

Adem in een Ritme

Het belangrijkste waar je aan moet denken is om in een vast ritme te ademen en dat vol te houden tijdens het roeien. Dit zorgt voor een vaste zuurstoftoevoer naar je spieren zodat ze optimaal kunnen functioneren. Het kan ook helpen je training te intensiveren... vooral op dagen dat je minder gemotiveerd bent om zwaar te trainen.

Man Rowing