7 Manieren om je workout op te fleuren met de Real Time Loop | Concept2

7 Manieren om je workout op te fleuren met de Real Time Loop

Thumbnail image of author
Dec 18, 2023

De Real Time Loop is een functie die je sinds kort kunt activeren via de ErgData-app. Met deze innovatieve tool kun je een virtueel parcours roeien, skiën of fietsen met andere sporters, sommigen sneller, anderen langzamer dan jij. Het is alsof je samen deelneemt aan een virtuele 1000 meter-race. Koppel de ErgData-app aan de PM5 zoals je normaal zou doen en kies voor 'real time'. In deze blog deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, zeven manieren waarop de Real Time Loop een training leuker kan maken.

1. Just Row (of Ski of Bike)

Wist je dat je gewoon een ‘Just Row/Ski/Ride’-workout kunt doen met de nieuwe ErgData Real Time Loop? Na je training kun je al je statistieken bekijken in het online logboek.

2. Sport met Vrienden of doe mee aan een uitdaging

Spreek een tijd af met vrienden om elkaar te ontmoeten in de Real Time Loop voor een sportieve sessie. Je kunt ook – samen of individueel – meedoen aan een van de Concept2-challenges.

3. Word sneller

In de Real Time Loop zie je mensen van allerlei snelheden, sommigen sneller dan jij, anderen langzamer, en sommigen ongeveer even snel. In de rechterbovenhoek zie je het meterverschil tussen jou en de mensen die het dichtst bij je in de buurt zijn. Kijk of je dat verschil geleidelijk kunt verkleinen ten opzichte van de persoon voor je, of vergroot het gat met de persoon achter je.

4. Ga verder

Er is veel te zien in de Real Time Loop, en je zult merken dat de meters sneller wegtikken dan wanneer je een solotraining doet. Zodra je aan een nieuwe 1000 meter-ronde begint, wil je die afmaken. En wie weet ben je zo geïnspireerd dat je daarna nog een rondje wilt…

5. Tel de vlaggen

De vlaggen van landen van je dichtstbijzijnde mede-‘loopers’ zie je in de rechterbovenhoek van het close-up scherm. In het overhead-scherm zie je het totaal aantal landen dat op dat moment in de loop actief is. Tot nu toe zijn er mensen uit meer dan honderd verschillende landen die hebben meegedaan in de Real Time Loop! Heb je ze allemaal gezien?

6. Leer je mede-‘loopers’ kennen

Na verschillende sessies in de Real Time Loop herken je waarschijnlijk sommige sporters aan hun avatars of initialen. Het is alsof je vrienden tegenkomt wanneer je aan het roeien, skiën of fietsen bent.

7. Zie het totale aantal Real Time Loop-meters groeien!

Op het overhead display, rechtsboven, zie je het totale aantal kilometers dat tot nu toe is afgelegd in de Real Time Loop. Voor de fanaten onder ons is dat een leuk getal om in de gaten te houden.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts