7 Workouts op de SkiErg | Concept2

7 Workouts op de SkiErg

Thumbnail image of author
Jan 13, 2020

7 Workouts op de SkiErg

De populariteit van de Concept2 SkiErg® blijft maar toenemen. En dat is begrijpelijk: de SkiErg biedt een uitdagende training voor het hele lichaam. Het is een uitstekende crosstraining voor alle fitness- of sportactiviteiten, neemt weinig vloeroppervlak in beslag (bij wandmontage) en kan eenvoudig worden verplaatst met de optionele vloerstandaard. De SkiErg is favoriet bij fans van Concept2, en populariteit wordt alleen maar groter als SkiErg World Sprints op de agenda staan. We hebben zeven workouts op de SkiErg voor je verzameld. Bekijk voordat je begint met de trainingen onze techniekvideo om je efficiëntie en techniek te optimaliseren.

1. 1000 meter

1000 meter: alles geven!. Hoe hard en hoe lang kun je sporten? Deze sprint is een geweldige test, zowel mentaal als fysiek. Als je nog niet hebt deelgenomen aan het weekend van SkiErg World Sprints, is dit een goed jaar om te beginnen. Blijf op de hoogte voor een bijgewerkt trainingsprogramma.

2. 30 minuten

Deze workout vraagt om wat opbouw, vooral als je net begint. Deze training is prima voor het opladen, opnieuw opbouwen en werken aan mentaal en fysiek uithoudingsvermogen.

3. 30 seconden op, 30 seconden af

Deze is bedrieglijk lastig. Dit is het soort training waar je op in wilt gaan met een plan. Probeer je je tempo van 500 meter behouden? Wil je 10 ronden doen? 20? 40? Dit is een geweldige intervaltraining voor training van zowel kortere als langere afstanden.

4. 12x 100 meter, 1 minuut rust

Niets maakt je beter wakker dan een totale 100 meter. Je kunt hier tussen de 15 en 30 seconden over doen, dus behandel ze alle twaalf als een sprint. Deze training is goed voor het opbouwen van je starts, sprinten en voorbereiden voor een 'tijdrit' van 500 of 1000 meter.

5. 5x 1250 meter met 2 minuten rust

Dit is zo'n training waarbij je je 5k-tijd en -tempo wilt weten. Intervaltrainingen die niet je standaardafstanden zijn, zorgen ervoor dat je niet precies weet waar je bent en drijven je tot het uiterste. Kun jij je 5k-tempo aanhouden? Kun je wat sneller gaan? Gebruik de Tempo Calculator om deze workout te plannen.

6. 100 m, 200 m, 300 m, 400 m, 500 m, 400 m, 300 m, 200 m, 100 m met 30 seconden rust

Gebruik deze piramide om in totaal 2500 meter af te leggen. Kies een tempo en probeer het vast te houden. Dit is een van die trainingen die 'eenvoudig' begint en moeilijker wordt naarmate je verder gaat. Vermoei jezelf niet (of "fly and die") op de kortere stukjes.

7. 21.097 meter (de halve marathon)

Sommige mensen beweren dat dit gemakkelijker is op de SkiErg dan op de RowErg. Deze duurtraining is geweldig voor het testen van je capaciteit. We raden je aan om 5k tot 10k tot 60 minuten op te bouwen voordat je dit probeert. Plan voeding, water en een geweldige film of podcast.

Tags: SkiErg, Workouts

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts