Bereid je sporters optimaal voor op de wintersport met de SkiErg | Concept2

Bereid je sporters optimaal voor op de wintersport met de SkiErg

Thumbnail image of author
Dec 04, 2023

Langlaufen wordt in Nederland nogal eens bestempeld als sport voor pensionado’s. Maar vergis je niet, in werkelijkheid is het een serieuze wedstrijdsport die enorm populair is in landen als de Verenigde Staten en Scandinavië. Maar waarom zouden we hier in Nederland niet ook van de voordelen van langlaufen genieten? Zeker als je bedenkt hoe het je kan helpen bij andere wintersporten, zoals downhill skiën. In deze blog vertelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, hoe de SkiErg sporters van alle leeftijden kan helpen om zich optimaal voor te bereiden op de wintersport.

Het geheim van langlaufen: een complete workout

Langlaufen is een sport die je hele lichaam traint, je conditie verbetert, je balans versterkt en je spieren voorbereidt op de belasting van het skiën of snowboarden. Tijdens het langlaufen gebruik je je hele lichaam om vooruit te komen, en de spieren die je traint, komen goed van pas als je die lange afdalingen op de piste maakt. Met de SkiErg kunnen sporters zich richten op het versterken van deze specifieke spiergroepen, zodat ze tijdens de wintersport beter voorbereid zijn en minder snel vermoeid raken.

Weg met het derdedagsyndroom

Wanneer je anderhalf tot twee maanden voordat je op wintersport gaat, begint met trainen, zul je merken dat je minder last hebt van spierpijn. Dit is iets wat ik zelf proefondervindelijk heb ervaren. Ik probeer minstens twee keer per jaar te gaan downhill-skiën. Het viel me direct op hoeveel minder spierpijn ik had tijdens mijn wintersportvakantie nadat ik vooraf had getraind met de SkiErg. Ook had ik minder last van dat venijnige derdedagsyndroom. De training op de SkiErg versterkt de spieren die je gebruikt om jezelf voort te prikken richting de skilift, wat soms best een eindje kan zijn. Bovendien draagt het bij aan een betere algehele conditie. Het resultaat? Minder spierpijn en meer genieten van je wintersport.

Algemene conditie en kracht

Naast de voordelen voor je wintersportprestaties, verbetert het trainen met de SkiErg ook je algehele conditie en kracht. Je bouwt uithoudingsvermogen op, versterkt je core en vergroot je cardiovasculaire capaciteit. Deze algemene fitheid komt goed van pas, niet alleen op de piste, maar ook in je dagelijkse leven. Zo wordt langlaufen op de SkiErg een totale workout die je in veel opzichten ten goede komt.

Het voordeel van sterke bovenbenen

Last but not least, voldoende kracht in je bovenbenen is cruciaal voor elke wintersporter. Je hebt sterke benen nodig om stabiel te blijven tijdens afdalingen en om snelheid te maken op vlakke stukken. Een eenvoudige oefening zoals de 'wallsit' kan wonderen doen voor je bovenbeenspieren en je uithoudingsvermogen vergroten. Een paar minuten per dag kunnen al een groot verschil maken.

Ga de uitdaging aan

Overweeg om langlaufen op de SkiErg op te nemen in het trainingsprogramma van je sportschool. Moedig je sporters aan om de voordelen te ervaren van deze complete full-body workout. Ook als ze niet op wintersportvakantie gaan…

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts