De kunst van het herstellen, deel 3

Thumbnail image of author
Aug 11, 2020

Net als bij actief herstel, wordt warm-koud herstel gebruikt om bloed in de spieren te spoelen en melkzuur uit de bloedbaan te verwijderen. Bij het AIS (Australian Institute of Sport) hebben we een speciaal gebouwd herstelcentrum dat dit proces zo eenvoudig mogelijk maakt. Warm-koud herstel houdt in dat we ons lichaam afwisselend onderdompelen in warm en koud water. Denk voor warm aan hot tub en voor koud aan 10 graden Celsius. Een typische sessie kan twee minuten warm en twee minuten koud zijn, met een totaal van tien minuten per sessie. Je kunt dit proces nabootsen door een badkuip met ijs en water te vullen, er 10 minuten in te zitten en vervolgens een warme douche te nemen. Je kunt ook warm en koud afwisselen in een douche na de sessie. Let op! Een sauna als heet deel is geen goed plan, omdat de onderdompeling een belangrijk onderdeel is. Dus geen sauna's voor warm-koud herstel.

Compressiekleding

Tegenwoordig worden ook compressiekledingstukken als onderdeel van het herstelproces gebruikt. Deze kleding moet erg strak zitten (bijna ongemakkelijk) om elk doel te dienen. Ik draag ze tijdens zware trainingsfasen en bij regatta's, omdat ik weet dat ze geen kwaad kunnen. Maar als u net de Concept2 Indoor Rower begint te gebruiken of recreatief traint, dan kunt u waarschijnlijk uw geld besparen. Dan is dit niet de beste methode om te herstellen.

Slaap!

Hoewel compressiepakken kunnen helpen, zijn andere aspecten, zoals slaap, belangrijker. Je kunt liters met proteïne verrijkte sportdrank drinken in warme en koude baden terwijl je compressiekleding draagt en actief herstelt, maar als je niet genoeg kwaliteitsslaap krijgt, breng je alle inspanningen die je doet met de Concept2 Indoor Rower in gevaar. Het is iets waarvan ik wou dat ik het eerder in mijn leven beter had gedaan en het zou een prioriteit moeten zijn. Probeer acht uur of meer per nacht te slapen. Idealiter zou je slaapkamer alleen bedoeld zijn om te slapen: het helpt je lichaam te weten dat de slaapkamer de plek is waar je slaapt. Dus, als je slaapproblemen hebt, probeer dan andere activiteiten zoals lezen en tv-kijken in bed te beperken. Houd indien mogelijk regelmatige bedtijd en waaktijden aan.

Samenvattend: herstel is een essentieel onderdeel van training en groei. Zoals uitgelegd zijn er verschillende manieren om te herstellen: pak de manier die het best bij je past, maar zorg altijd voor herstel!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts