‘De roeimachine blijft mijn favoriet’ | Concept2

‘De roeimachine blijft mijn favoriet’

Thumbnail image of author
May 16, 2023

0

Oscar Rijneveld is gepassioneerd sporter en managing director van Concept2 Benelux. Hij heeft van zijn sport, roeien, zijn werk kunnen maken bij Concept2 en is nog steeds actief bezig met sporten en verkopen van goede producten. In deze persoonlijke blog deelt hij zijn liefde voor sport en zijn ervaringen met Concept2.

Van sport naar werk

Ik werk al 27 jaar bij Concept2. Ik heb een aantal verschillende functies gehad bij het bedrijf en ben nu managing director van Concept2 Benelux. Als oud-roeier heb ik het geluk gehad om van mijn sport mijn werk te maken. Tot op de dag van vandaag vind ik het waanzinnig leuk om bezig te zijn met roeien en apparaten te verkopen die mensen beter en gezonder maken - mits ze die apparaten gebruiken natuurlijk. Als managing director van Concept2 voel ik me als een ondernemer met een veiligheidslijn. Binnen bepaalde marges kan ik hier doen wat ik wil om het bedrijf te doen groeien.

Passie voor sport

Ik heb een grote passie voor sport. Voordat ik begon met roeien, deed ik al allerlei sporten zoals voetbal, windsurfen, volleybal en basketbal. In het eerste jaar van mijn studie kwam roeien daarbij. Tijdens mijn introductietijd ging ik met drie medestudenten roeien op de Bosbaan. Vanaf toen ging het heel snel en ik haalde de selectie voor de eerstejaars acht. Ik heb een aantal jaar met heel veel plezier geprobeerd om zo hard mogelijk te roeien en eindigde ergens tussen servet en tafellaken. Wat ik veel belangrijker vind, is dat ik waardevolle bagage heb meegenomen uit die periode. Ik heb geleerd wat echt afzien is, hoe je kunt presteren onder druk, hoe je jezelf herpakt na winst of verlies én wat de meerwaarde is van een goed functionerend team. Allemaal zaken waar ik in het dagelijks leven nog steeds veel aan heb.

Eerste commerciële Concept2-roeimachine

Een leuk weetje over Concept2 is dat we het allereerste commerciële model van de roeimachine, de Model A, op kantoor hebben staan. Inmiddels zijn we na Model D en E bij de RowErg aangekomen. Zo kun je goed zien hoe de machine zich heeft ontwikkeld. Model A heeft bijvoorbeeld een fietswiel met een pion. En in plaats van een band, een loodstrip voor extra gewicht en flappen tussen de spaken voor de luchtweerstand. Hij doet het nog steeds en roeit best lekker. Op het water roei ik niet meer zo veel, maar op de roeimachine blijf ik wel bezig. Ook de SkiErg en de BikeErg gebruik ik, zeker gedurende de winter, allemaal even veel, maar de roeimachine blijft mijn favoriet. Het is de beste machine om allround fit te blijven.

Motivatie

Binnen trainen is het weleens saai, maar het zorgt ervoor dat ik fit blijf om de dingen te doen die ik echt leuk vind. Deze zomer wil ik de Stoneman op de mountainbike rijden, dus moest ik wel een beetje fit de winter uit komen. Bij Concept2 zijn veel (oud-)roeiers en er is altijd wel een of andere challenge waaraan we meedoen. Zo houden we elkaar gemotiveerd. Het is ook leuk om af en toe iets nieuws te proberen en jezelf uit te dagen. Zo ben ik afgelopen jaar begonnen met kickboxen.

50 kilometer skiën, 100 kilometer roeien en 200 kilometer fietsen

Onlangs stond Mark Slats, de oceaanroeier, hier op de stoep. Een aantal jaar geleden maakte hij de oversteek van de Canarische Eilanden naar Barbados. Nu kwam hij een Concept2-machine lenen om zich voor te bereiden op zijn triatlon, waarbij hij 50 kilometer gaat skiën, 100 kilometer gaat roeien en 200 kilometer gaat fietsen. Binnen 24 uur! Ik vind het vooral heel inspirerend om zo'n kerel met een twinkeling in zijn ogen te zien vertellen over zijn volgende avontuur.

Swiss Epic

Een oud-roeimaatje van me is ook zo’n fanaat. Hij is weer begonnen met roeien en trainde mee met jonge gasten op de vereniging. Hij kon het niet uitstaan dat hij met zijn dik 50 jaar moeite had om die jonkies bij te benen. Hij kwam langs omdat hij op zoek was naar de perfecte roeiriemen, die wij ook leveren. Hij kon niet kiezen en nam uiteindelijk twee sets mee naar huis. Dit jaar doet hij ook mee aan de Swiss Epic, en de Transalpine run, twee keer een week lang knallen door de Alpen. De energie van deze mensen, dat is prachtig.

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.


RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts