De top 5-oefeningen voor een sterk bovenlichaam | Concept2

De top 5-oefeningen voor een sterk bovenlichaam

Thumbnail image of author
Nov 06, 2023

ls sportschooleigenaar wil je je sporters een all-round-training bieden. De RowErg, SkiErg en BikeErg staan bekend om hun cardiovasculaire voordelen. Maar wat als je sporters specifiek hun bovenlichaam willen versterken, om nóg beter te kunnen roeien, skiën of fietsen? In deze blogpost deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, de top 5-oefeningen die je kunt doen om het bovenlijf te versterken.

1. Roeien, skiën en fietsen als warming-up: Activeer het bovenlichaam

Een goede warming-up is een life-saver, dat zal geen verrassing zijn. Gebruik de Erg-apparaten als een effectieve warming-up voordat je begint aan specifieke bovenlichaamtrainingen. Deze activiteiten activeren de rug, schouders en armen, waardoor je sporters klaar zijn voor meer gerichte oefeningen.

2. Bankdrukken: Een klassieker voor sterke borstspieren

Bankdrukken is een van de meest effectieve oefeningen om de borstspieren te versterken. Moedig je sporters aan om bankdrukken op te nemen in hun trainingsroutine naast hun roei-, fiets- of skisessies voor een complete workout.

3. Push-ups: Sterke armen en schouders

Push-ups zijn uitstekend voor het ontwikkelen van sterke armen en schouders. Je kunt push-ups gemakkelijk integreren in het trainingsschema van je sportschool naast de roei-, fiets- of skisessies. Moedig je sporters aan om variaties zoals diamantpush-ups of plyometrische push-ups uit te proberen voor extra uitdaging.

4. Corestabiliteitsoefeningen: Een sterke kern voor een sterk lichaam

Een sterke core is van essentieel belang voor een goede lichaamshouding en algehele kracht. Voeg corestabiliteitsoefeningen toe aan het programma, zoals planken, Russian twists en leg raises, als je sporters hun core willen versterken. Een sterke core verbetert niet alleen de prestaties op de Concept2-apparaten, maar helpt ook bij dagelijkse activiteiten.

5. Biceps curls: Voor grote armen

Voor sporters die streven naar grotere biceps, kun je biceps curls toevoegen aan het trainingsprogramma. Je kunt overwegen de roeimachine in te zetten om de biceps extra te belasten door onderhands te roeien. Maar als je écht streeft naar grotere armspieren, kom je toch vaak uit bij het gebruik van halters of kettlebells.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts