Het hele jaar door op wintersport, het kan echt | Concept2

Het hele jaar door op wintersport, het kan echt

Thumbnail image of author
Jun 27, 2022

Het hele jaar door skiën het kan met de SkiErg

Het hele jaar door op wintersport: skiën, snowboarden en langlaufen. De ultieme wens van iedere wintersport fan. Hoe zorg je toch voor dat wintersportgevoel tijdens de maanden, dat het wintersportseizoen in de landen om ons heen op ‘geschlossen’ of ‘fermé’ staat? Als fanatieke langlaufer sta je het liefst het hele jaar door op de lange latten. Want er gaat toch niets boven dat geluid van ski’s zoevend over de sneeuw en de snelheid die je daarmee behaalt? Gelukkig is er een perfect alternatief voor jouw sporters, de echte liefhebbers van Nordic skiën: de SkiErg. Want in deze periode van het jaar kun je alleen op hooggelegen gletsjers alpine skiën en/of snowboarden.

De SkiErg: een heel jaar door Nordic skiën

De SkiErg is het apparaat om het hele jaar door te kunnen langlaufen. Wel vorst, geen vorst, wel sneeuw, geen sneeuw; de weersinvloeden doen er niet meer toe, omdat je het hele jaar door indoor kunt trainen. Met de SkiErg is Nordic skiën voor elke sporter binnen handbereik. Je kunt jouw sporters, voordat ze in de sneeuw gaan sporten, speciale workouts laten doen als voorbereiding op het outdoor skiseizoen. Nordic skiën maakt je namelijk sterker, je traint het hele lichaam en je vergoot het uithoudingsvermogen. Dus ook voor sporters die niet van sneeuw houden, is dit een goed apparaat om mee te trainen. De Concept2 SkiErg is ook een heel geschikt als algemeen fitness apparaat; voor alle leeftijden en vaardigheden en je verbrandt veel calorieën. Hoe harder je trekt, hoe sneller het vliegwiel draait. Dat verhoogt de weerstand en dus de impact van de training.

Doelen bereiken met de SkiErg

Het veelzijdige apparaat is niet alleen een uitkomst voor fanatieke langlaufers, die bijvoorbeeld hun afzetkracht willen verbeteren. Ook de amateur skiër die in vorm wil komen voor het naderende skiseizoen is trainen op de SkiErg een goede voorbereiding. En zelfs voor mensen die niets met skiën hebben, biedt dit apparaat voldoende mogelijkheden om fysiek sterker te worden. De SkiErg helpt om verschillende doelen van verschillende groepen sporters te bereiken.

Technieken die je traint met de SkiErg

Aan je fanatieke wintersporter kun je uitleggen dat je met de SkiErg zowel benen als bovenlichaam traint. Het apparaat is zo ontwikkeld dat je beide ‘armtechnieken’ traint. Dat wil zeggen: de dubbelstok-techniek en de klassieke ski-techniek. Wat houden deze twee technieken in? Bij de dubbelstok-techniek beweeg je beide armen tegelijk, bij de klassieke techniek beweeg je je armen om en om. De eerste techniek is intensiever omdat je hier ook de grotere spieren gebruikt. Je trekt met je armen de twee hendels naar beneden (alsof je je stokken afzet in de sneeuw) en gebruikt hierbij je eigen lichaamsgewicht. Je benen maken daarbij de beweging die je ook maakt als je langlauft in de sneeuw, met als verschil dat je voeten op dezelfde plaats blijven. Deze beweging herhaal je door een bepaalde training op het apparaat te selecteren: just ski of een eigen training. Ook kun je ervoor kiezen om beide technieken, twee armen tegelijk en arm na arm, af te wisselen. Je traint het hele lichaam tijdens deze sessies op de SkiErg.

Bij sporters, die niet bekend zijn met langlaufen of Nordic skiën, is het goed om ze bij de start van een training te wijzen op hun houding, zodat ze optimaal resultaat behalen uit hun training.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts