Hoe kan je de BikeErg onderhouden zodat die lang mee gaat? | Concept2

Hoe kan je de BikeErg onderhouden zodat die lang mee gaat?

Thumbnail image of author
Mar 14, 2022

5x tips om de BikeErg goed te onderhouden

Om de apparaten van Concept2 zo lang mogelijk mee te laten gaan is goed onderhoud erg belangrijk. De BikeErg is in onderhoud nog makkelijker dan de RowErg en SkiErg. Je hebt namelijk geen bankje dat heen en weer glijdt en ook geen ketting. Je leest hier op welke onderdelen je moet letten en hoe je de BikeErg precies onderhoudt.

Display

Zorg ervoor dat het display goed schoon blijft. LET OP! Als je een schoonmaakmiddel gebruikt, spuit dit op een doek en neem daarmee de display af. Als je direct op de display spuit gaat de display stuk. Ook is het belangrijk om de software regelmatig te updaten. De PM5 gebruikt twee batterijen, 1,5 V alkaline, maat D. Tijdens je training werkt de monitor via de energie afkomstig van het vliegwiel om de levensduur van de batterijen te verlengen. Batterijen gaan hierdoor lang mee maar dienen wel tijdig vervangen te worden.

Luchtkooi reinigen

Net als de RowErg de SkiErg heeft de bike een vliegwielkooi die stof vasthoudt. Draai de vier kruiskopschroeven los (let op de moertjes aan de achterkant) om hem open te maken. Even de stofzuiger erdoor, vooral ook de binnenkant van het uitstroomgaas, en je bent klaar.

Zweet op de machine

Bij de BikeErg zitten sporters op dezelfde plek. Gelukkig is de machine is zo veel mogelijk ‘zweetproof’ en is het makkelijk te voorkomen dat dit schade aanricht. Veeg de machine daarom na de sportsessies even goed schoon. Gewoon het zweet wegvegen met een doekje is voldoende.

Bevestigingsbouten

De bevestigingsbouten en schroeven waarmee de voor- en achterpoot bevestigd zitten dienen 1x in de 2 maanden even nagelopen te worden. Plan hier een vaste dag per 2 maanden voor en zorg ervoor dat het nog allemaal goed is bevestigd. Door de wrijving en het sporten kan het dat ze iets losser gaan zitten.

Firmware en software

Controleer of je firmware en software ten alle tijden zijn geupdate en de juiste versie hebben. Dit zorgt ervoor dat jouw apparaten optimaal blijven werken. Lees daar hier meer over.

Op een Concept2 SkiErg zit een garantie van twee jaar, en op bepaalde onderdelen vijf jaar. Hier vind je de details per garantiebepaling.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts