Hoe kan je verbinding maken met Strava, Garmin Connect, Training Peaks? | Concept2

Hoe kan je verbinding maken met Strava, Garmin Connect, Training Peaks?

Thumbnail image of author
Jul 27, 2021

Al 3 jaar lang kun jij je online logboek van Concept2 koppelen aan andere trainingsplatforms. Denk aan ErgData, welke je kunt koppelen aan je Concept2 performance monitor. Zo kun jij trainingen eenvoudig naar het logboek sturen en van daaruit naar Strava, Garmin Connect en meer. Maar hoe doe je dit? Dat leggen we in deze blog uit.

Waarom zou je deze verbinding willen maken?

Strava is een van de populairste trainingsplatforms. We hebben een integratie met Strava opgezet om zo gebruik te kunnen maken van bepaalde functies. Als je nu je Concept2-activiteiten deelt met Strava, krijg je standaard gegevens als tijd, afstand, vermogen en hartslag, maar we uploaden ook automatisch een afbeelding van je monitorresultaten!

Let wel op, deze afbeelding kan alleen worden geüpload voor openbare trainingen. Als je standaard uploadinstelling voor Strava is ingesteld op Privé, wordt deze niet geüpload. Je moet je trainingen ook uploaden met een app die split-/intervalgegevens bevat, zoals ErgData of de Concept2 Utility.

We hebben nu ook onze eigen club op Strava! Ga naar strava.com/clubs/concept2 om je aan te sluiten bij andere Concept2-fans en te chatten met andere Strava-gebruikers.

Als je je Strava-account nog niet aan het Logboek hebt gekoppeld en dit wel wilt doen, volg dan de onderstaande instructies.

How to: Koppel je logboek aan je Strava (of andere) account(s)

  1. Als je trainingen van je prestatiemeter wilt uploaden naar een ander trainingsplatform, heb je eerst een logboekaccount nodig. Als je er geen hebt, kun je er hier een maken.
  2. Klik in je Logboek op het profielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Profiel bewerken.
  3. Klik op het Toepassingen tabblad.
  4. Klik op Verbinden met de gewenste applicatie. Als je momenteel niet bent aangemeld bij dat trainingsplatform op die computer, kan het zijn dat je je inloggegevens even moet invullen.
  5. Mogelijk zie je een webpagina waarin je wordt gevraagd om het Concept2-logboek te autoriseren om verbinding te maken met jouw account.
  6. Klik op Autoriseren.

Opmerking: hiermee worden alle nieuwe trainingen naar de andere platforms. Het is momenteel niet mogelijk om eerdere trainingen automatisch te uploaden. Als er specifieke trainingen zijn die je graag wilt synchroniseren, kun je deze downloaden uit het ‘Logbook as a Fit’ bestand door naar de individuele trainingsweergave te gaan voor het gewenste resultaat. Je kunt dit bestand vervolgens handmatig uploaden.

Hoe kan je stoppen met delen?

Als je besluit dat je deze data niet langer naar andere trainingsplatforms wilt uploaden, kun je dit gemakkelijk stopzetten. Ga simpelweg terug naar het tabblad Toepassingen en opklikken Intrekken.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts