Hoe zet je de RowErg in voor andere sporten? | Concept2

Hoe zet je de RowErg in voor andere sporten?

Thumbnail image of author
Sep 25, 2023

Hoe zet je de RowErg in voor andere sporten?

Wil je jouw sporters helpen om hun prestaties naar een hoger niveau te tillen? De RowErg biedt een veelzijdige en effectieve manier om de conditie te verbeteren voor verschillende sporten. In deze blog deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, handige tips en geeft hij inspirerende voorbeelden.

Roeien voor hardlopers: minder impact, meer resultaat

Lange afstandslopers ervaren veel impact tijdens het hardlopen, elke landing zorgt immers voor een klap op je gewrichten. Om deze impact te verminderen, is een hersteltraining op de RowErg een prima alternatief. Deze rustige training vermindert niet alleen de impact op de gewrichten, het heeft als bijkomend voordeel dat het bovenlichaam ook actief wordt gebruikt, met name de rompspieren.  Het resultaat? Een sterkere core en verminderde slijtage, zonder concessies te doen aan de conditie.

Power voor autocoureurs en motorsporters

Ook veel autosport- en motorracers vertrouwen op de RowErg om hun kracht en conditie op te bouwen. Jeffrey Herlings bijvoorbeeld, traint veel op onze machines, net als diverse autocoureurs. De RowErg biedt een ideale combinatie voor deze sporters om hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Met aangepaste trainingen kunnen ze zich specifiek richten op de kracht en het uithoudingsvermogen dat ze voor hun sport nodig hebben.

Kracht en conditie voor watersporters

Wat de RowErg voor roeiers kan betekenen, lijkt me evident. Het biedt een uitstekende mogelijkheid om hun roeitechniek te perfectioneren. Maar ook voor zeilers en surfers is de RowErg een waardevolle trainingspartner. Met deze machine kunnen ze hun kracht en uithoudingsvermogen trainen om zo de uitdagingen van hun eigen sport met meer vertrouwen aan te gaan.

Variatie is de sleutel

Wat je hoofdsport ook is, variatie is essentieel. Met de RowErg kunnen alle sporters een scala aan trainingen uitvoeren om hun lichaam op diverse manieren te prikkelen. Afwisseling zorgt voor blijvende motivatie en stimuleert progressie in hun sportprestaties.

Meer weten?

Benieuwd welk Concept2-apparaat het best bij jouw sportschool of box en bij de behoeften van jouw sporters past? Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

 

 

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts