Ontdek de verrassende voordelen van langlaufen op de SkiErg | Concept2

Ontdek de verrassende voordelen van langlaufen op de SkiErg

Thumbnail image of author
Nov 20, 2023

Langlaufen heeft misschien bij sommige mensen het imago van een rustige en traditionele wintersport, maar vergis je niet! Net als roeien biedt langlaufen een complete full-body workout. In deze blogpost vertelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, waarom het de moeite waard is om langlaufen te integreren in je sportschoolroutine.

Langlaufen en roeien: Two peas in a pod

Net als roeien, is langlaufen een full-body workout die alle belangrijke spiergroepen aanspreekt. Behalve dat je al snel voelt hoeveel beenactiviteit betrokken is bij langlaufen, worden ook de rug en armen geactiveerd als je traint op de SkiErg. De ideale oefening dus om je hele lichaam te betrekken en tegelijkertijd flink wat calorieën te verbranden.

Verbeterde coördinatie en balans

Langlaufen is – net als roeien – een sport waarin het belangrijk is om op een gesynchroniseerde manier je armen, romp en benen te gebruiken. Het vereist dus niet alleen kracht, maar ook coördinatie en balans. Deze coördinatie is goed trainbaar, en naarmate je meer uren maakt op de SkiErg, zal je vooruitgang boeken. Een betere coördinatie leidt weer tot betere prestaties. Na verloop van tijd zul je merken dat ook je coördinatie en balans in het dagelijks leven verbeteren.

Een veilige en toegankelijke training

Wat langlaufen op de SkiErg nog aantrekkelijker maakt, is dat het een veilige en toegankelijke trainingsoptie is voor mensen van alle leeftijden en elk fitnessniveau. Het minimaliseert de kans op blessures omdat het een low-impact activiteit is. Dit betekent dat je sporters zich kunnen concentreren op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen zonder zich zorgen te maken over overbelasting van gewrichten.

Continu verbeterende prestaties

Een van de meest bevredigende aspecten van langlaufen op de SkiErg is dat je voortdurend verbetering zult zien in je prestaties. Of je nu beginner bent en nieuw in deze sport of een topfitte wintersporter, je zult altijd – snel – vooruitgang boeken.

Blijf de uitdaging aangaan

Het opnemen van langlaufen op de SkiErg in je sportschoolroutine kan een gamechanger zijn. Moedig je sporters aan om de uitdaging aan te gaan en te genieten van de voordelen van deze complete full-body workout. Het maakt niet uit hoe oud of fit je bent, een actieve levensstijl ligt voor iedereen binnen handbereik.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts