Outdoor fietsen? Bereid je voor met de BikeErg | Concept2

Outdoor fietsen? Bereid je voor met de BikeErg

Thumbnail image of author
Apr 11, 2022

Outdoor fietsen? Bereid je voor met de BikeErg

Wil jij je leden die, zowel indoor als outdoor op de fiets te vinden zijn, extra stimuleren? De BikeErg is niet alleen een perfect apparaat voor indoor trainingen. Je kunt het ook inzetten als voorbereiding voor outdoor activiteiten zoals mountainbiken, wegwielrennen, gravelfietsen en triatlon. Hoe bereid je jouw fanatieke sporters voor op deze buitenritten? We hebben een aantal BikeErg workouts voor je verzameld zodat jouw leden, nu het voorjaar is, ook hun skills buiten kunnen inzetten. Vijf sporters vertellen wat hun favoriete BikeErg workout is.

1. Een liefhebber van mountainbiken gebruikt graag een voorgeprogrammeerde workout:

 • Vijf rondes van elk 1,40 minuten fietsen en 20 seconden rust
 • Verhoging naar vijf rondes van 2 minuten fietsen en 20 seconden rust
 • Afsluiten met vier rondes van elk 1,40 minuten fietsen en 20 seconden rust

Elke ronde neemt de weerstand toe en hiermee ook de intensiviteit van de training. Deze workout laat de fietser in het eerste deel de mogelijkheid de snelheid, onder belasting, op te voeren. Het tweede deel daagt het uithoudingsvermogen uit op het moment dat de weerstaand toeneemt. Dit gevoel ervaar je ook als je in de heuvels fietst en een helling opgaat.

2. Een ervaren gravelfietser heeft drie favoriete BikeErg workouts:

 • 30 minuten fietsen op maximale inspanning of
 • 10 rondes van 1000 meter, 1 minuut rustig of
 • Het beklimmen van een heuvel simuleren: 3 minuten hard, 1 minuut rust, 2 minuten hard, 2 minuten rust, 4 minuten hard, 1 minuut rust en eindigen met 30 seconden hard)

De BikeErg is een geweldig apparaat voor het doen van intervaltrainingen. Je kunt het klimmen in geval van hoogteveranderingen nabootsen om jezelf zo goed voor te bereiden op het fietsen in heuvels.

3. Een vrouwelijke triatleet traint graag op de BikeErg als voorbereiding op de triatlon. Dit is haar favoriete workout:

 • 3 rondes van 10 minuten intervallen met 1 minuut rust ertussen of
 • 20-30 minuten hard fietsen (indoor) en daarna buiten 3 kilometer hardlopen

Dit geeft haar een goede focus en voorbereiding op een triatlon. Het grote voordeel van een BikeErg vindt zij dat hij altijd beschikbaar is voor het doen van een korte workout en het maakt niet uit welk weer het is.

4. Een wegwielrenner gebruikt vaak de volgende workout:

 • Een sessie van 60 minuten met vijf rondes van 9 minuten op ‘steady state’ en 3 minuten op ‘treshold level’

Deze training is een all-round training en houdt je fit. Moet je tijdens je outdoor rit vaak een heuvel op? Dankzij deze workout kost je dat niet veel moeite.

5. Een andere wegwielrenner zweert bij een zogenaamde polarized training:

 • 3 rondes van 13x 30 seconden op, 15 seconden af (110% van je FTP, Functional Threshold Power)
 • Cooling-down

Deze workout zorgt ervoor dat duursporters de meeste progressie boeken. Rustige duurtrainingen wissel je af met af en toe een hoog intensieve training.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts