Roeien voor senioren. Effectieve low-impact-training voor alle leeftijden | Concept2

Roeien voor senioren. Effectieve low-impact-training voor alle leeftijden

Thumbnail image of author
Oct 23, 2023

Leeftijd is slechts een getal en een actieve leefstijl is slechts een getal. OK, misschien is een Ironman maar voor weinig zeventigplussers weggelegd, maar een actieve levensstijl behouden, dat kan iedereen. Voor wie een effectieve low-impact-training zoekt, is roeien een geweldige keuze. In deze blog deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, hoe roeien bijdraagt aan een blessurevrij, gezonder en actiever leven.

Een vriendelijk alternatief voor impactvolle work-outs

Veel senioren geven de voorkeur aan bewegingsvormen die hun lichaam niet te veel belasten. Roeien blijkt een ideale keuze te zijn, omdat het minimale impact op gewrichten en botten veroorzaakt. In vergelijking met activiteiten zoals hardlopen, voetbal of crossfit, gaat roeien gepaard met zachte en vriendelijke bewegingen die de gewrichten spaart, terwijl het toch een complete – en voor wie het goed doet: inspannende – lichaamstraining biedt.

Efficiënt en veilige

De roeibeweging is niet alleen efficiënt, maar ook veilig voor senioren. De gelijkmatige beweging minimaliseert de kans op blessures, terwijl het tegelijkertijd alle belangrijke spiergroepen activeert. Dit maakt roeien een perfecte keuze voor het behoud van spiermassa en algehele kracht, zonder de risico's die gepaard gaan met meer impactvolle oefeningen. En of je nu twintig of tachtig bent, de weerstand van de roeimachine past zich aan jouw vermogen aan. Dit maakt het een duurzame fitnessoptie voor iedereen, omdat je altijd op je eigen tempo kunt trainen en ook altijd weer vooruitgang kunt blijven boeken.

Flexibiliteit en mobiliteit

Niet alleen wil je impactvolle sporten vermijden als je ouder wordt, je wil ook flexibiliteit en mobiliteit behouden. Roeien draagt daar op een positieve manier aan bij. De beweging vereist een volledig bewegingsbereik, wat helpt bij het behouden van gezonde en soepele rug- en hamstringspieren.

Meer weten?

Wil je in jouw sportschool ook ruimte bieden aan senioren en ben je benieuwd welk apparaat het best bij je past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts