Zo zet je de Erg-apparatuur in voor een HIIT-Training | Concept2

Zo zet je de Erg-apparatuur in voor een HIIT-Training

Thumbnail image of author
Oct 09, 2023

Zo zet je de Erg-apparatuur in voor een HIIT-Training

Als eigenaar van een sportschool wil je je sporters de beste trainingservaring bieden. Ontdek hoe je de kracht van HIIT-training en Erg-apparatuur kunt benutten om je sporters te inspireren en resultaten te behalen. In deze blog deelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, een aantal praktische tips die je kunt toepassen in je sportschool.

Kracht van HIIT-training

HIIT staat voor High-Intensity Interval Training en het is een effectieve manier voor sporters om aan hun conditie te werken. Door korte, intense intervallen af te wisselen met korte rustperiodes, blijft hun hartslag hoog en worden resultaten geboost. Een waardevolle aanvulling voor je sportschoolaanbod.

Extra motivatie met een HIIT-triatloncircuit

Een leuke manier om je sporters te motiveren en ze een unieke sportschoolervaring te bieden, is door een HIIT-triatloncircuit te organiseren op de Erg-machines. Zet de RowErg, de SkiErg en de BikeErg samen in voor een complete workout. Laat je sporters alle drie de machines verbinden met de performance-monitor, de PM5, voor accurate metingen en extra motivatie.

Slimme timing

Timing is essentieel bij HIIT-training. Kies bijvoorbeeld voor 45 seconden intensieve inspanning gevolgd door 15 seconden rust. Deze korte rust is lang genoeg om naar het volgende apparaat te gaan, en kort genoeg om de hartslag en de energie hoog te houden en de uitdaging te maximaliseren.

Groepstraining en samenwerking

Zo’n groepstraining is natuurlijk ideaal om aan het communitygevoel binnen je sportschool te werken. Samen trainen motiveert, inspireert en versterkt de onderlinge banden en de band met jouw sportschool. En het leuke is, zo’n HIIT-circuit is geschikt voor sporters van alle niveaus.

Varieer met bodyweight-oefeningen

Zin om een beetje variatie toe te voegen aan je HIIT-trainingen? Voeg een paar bodyweight-oefeningen tussen de intervallen in. Denk aan 45 seconden airsquats, core-stability-oefeningen of – dít zullen ze leuk vinden… – burpees. Een mix van cardio en krachttraining, hoe efficiënt wil je het hebben?

Jouw sportschool, jouw succes

Tevreden en verhitte sporters, zo ziet succes eruit als sportschooleigenaar. Met een motiverende HIIT-training op de Erg-machines bied je additionele effectieve en uitdagende work-out die resultaten oplevert.

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts