Manchet Monteren | Concept2

Manchet Monteren

Elke riem heeft een manchet die uit twee stukken bestaat, die feitelijk elkaars spiegelbeeld zijn. Dankzij de kleine pinnen aan de uiteinden kunnen de onderdelen alleen in elkaar worden gezet met de juiste oriëntering. Elke kant van het manchet kan tegenover de dol staan; als één kant verslijt, kun je de manchetten zelfs draaien om de andere kant te gebruiken! Een grote roestvrije ring omklemt beide onderdelen om de manchet aan de huls te bevestigen. Zie tekening.

Sleeve with collarStap 1. Installeer de Manchet

Verzamel de manchet-onderdelen en de klemring die om de huls heen gaat. Gebruik de centimeterschaal op de achterkant van de huls als richtlijn voor de positie van de manchet.


Stap 2. Breng de Manchet in Positie

CollarZorg dat de tanden van de manchet gelijkwaardig in de groeven van de huls zijn ingevoerd in de gewenste instelling. Draai de ring vervolgens stevig vast met een schroevendraaier.

  • Draai de ring niet té stevig vast
  • De ring moet stevig genoeg vastzitten om de tanden van de manchet met de groeven van de huls te verbinden in de gewenste instelling. Te stevig vastzetten kan de manchet kromtrekken of beschadigen.
  • De ring neemt het werk voor zijn rekening.
  • Een kleine opening is verstandig.