Fit de piste op met deze SkiErg workouts | Concept2

Fit de piste op met deze SkiErg workouts

Thumbnail image of author
Dec 06, 2022

Ga je op wintersport dit jaar? Heerlijk! Voordat je vertrekt richting de sneeuw, is het goed om een aantal workouts op de SkiErg te doen. Je kunt je spieren trainen voor zowel downhill skiën of langlaufen. Voor downhill moet je veel prikken, de beweging die je maakt op vlakke stukken (naar de skilift, bijvoorbeeld). Die beweging kun je goed simuleren met de SkiErg.

Accent ligt op je core, armen en schouders

In Nederland skiën liefhebbers gemiddeld één of twee keer per jaar. Niet zo gek dus, dat die beweging na de zomer is weggezakt. Gelukkig kun je al je spieren goed trainen met de SkiErg. Met de SkiErg train je je hele lichaam, maar het accent ligt vooral op de bovenlichaam. Je benen doen uiteraard wel mee, omdat je lichaam op een neer gaat.

In deze video zie je welke beweging we bedoelen.

Workouts

Wil je goed voorbereid en fit de piste op? Doe dan deze workout:

  • 3 keer 5 minuten
  • Redelijk vlot tempo (ongeveer 35 slagen per minuut)
  • 2 minuten rust

Tijdens deze oefening ervaar je niet het gevoel van naar beneden gaan. Maar het geeft je wél de fysieke ondersteuning die jouw lichaam nodig heeft om soepel te bewegen op de piste. We raden aan om ongeveer zes weken voorafgaand aan je wintersportvakantie te starten. Doe je deze training twee keer per week, dan heb je aanzienlijk minder ‘last’ van die beweging.

Meer actie?

Wil je iets meer actie? Natuurlijk kan dat ook. Je kunt daarvoor kiezen voor de steigerung: rustig aan beginnen en maximaal eindigen.

  • 3 x 3 minuten.
  • Begin in laag tempo  (2022) en voer het op
  • 2 minuten rust tussendoor

Bij deze oefening is het van belang dat je maximaal kunt eindigen, zonder vooraf te denken dat je het niet meer haalt. Als je dit voor het eerst doet is het even zoeken hoe je je energie over de drie minuten het beste kunt verdelen.  Per keer zul je verbeteren!

Skiën is techniek

Skiën geen cardiovasculaire oefening, maar vooral techniek. Als je goed kunt skiën, komt kracht en coördinatie uit je lichaam. Door de starten met workouts, zorg je dus dat je fitter aan je skivakantie begint en de beweging gemakkelijk aankunt.

Voordelen van op tijd de sportschool in gaan is dat trainen de kans op blessures verlaagt en je het wat langer volhoudt. Voordat je op het terras gaat zitten voor een welverdiende versnapering!

Ga je voor het eerste starten op de SkiErg? Bekijk dan deze workouts.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts