Fit de zomer in! | Concept2

Fit de zomer in!

Thumbnail image of author
Jun 13, 2022

Fit de zomer in, dat is een wens van veel mensen. We benoemen hier bewust ‘mensen’ in plaats van sporters, omdat de fanatieke sporters, ongeacht seizoen, vakantie of goede voornemens, het hele jaar door sporten. Lastiger is het voor de groep, die minder die innerlijke drive heeft om een aantal keer per week naar de sportschool te gaan. Voor deze groep sporters is het goed om te werken met doelen. Na de goede voornemens van de maand januari, kun je ze nu laten focussen op de komende zomer.

Zomervakantie

De naderende zomervakantie is voor veel mensen weer een besef-moment, dat ze graag fit en strak willen zijn en vaak een aantal kilo’s kwijt willen. Meestal wordt in januari gestart met het opstellen van goede voornemens, zoals: meer sporten, gezonder eten, minder alcohol en stoppen met roken. Toch is elke dag een goede dag om te starten met deze doelen, die eraan bijdragen dat je je fitter en energieker voelt. Om jouw sporters hier een beetje bij te helpen, kun je bijvoorbeeld zelf challenges bedenken. Creëer een bewustwording dat je elke dag kunt starten met de beste versie van jezelf.

Interne challenges

Hoe maak je sporten leuk? Hang bijvoorbeeld bij elk apparaat een bepaalde uitdaging en noteer de scores. Zo gaat het binnen de sportschool leven om mee te willen doen aan deze competitie. Een competitie-element is een laagdrempelige manier van stimuleren. Bij de RowErg hang je een lijst waarop de tijd wordt ingevuld bij een te roeien afstand van 5 kilometer. Bekijk per maand wie de winnaar is en bepaal dan een andere challenge voor de volgende maand.

Ook kun je tijdens korte gesprekjes aan je leden vragen of het lukt om de eigen doelen te behalen. Geven ze aan dat dat minder of niet lukt? Kijk dan samen wat zou kunnen helpen. Misschien helpt het om te gaan trainen onder begeleiding van een personal trainer, die de spreekwoordelijke stok achter de deur is en ze tijdens de trainingen motiveert. Ook kun je ze enthousiast maken om mee te doen aan interne of externe challenges.

Zomer challenge op 21 juni

Om de zomer op een ludieke manier in te luiden hebben we een leuke zomerchallenge, die we houden op 21 juni, hoe kan het anders. Hoe werkt deze challenge? Je roeit, fietst of skiet die dag in totaal 21000 meter. Je kunt de challenge op basis van één workout doen, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere workouts gedurende de dag te doen. Deze challenge is individueel, dus je sporters hoeven niet op zoek naar teamleden, en ze hoeven zich niet vooraf in te schrijven. Iedere sporter met een online logboek op concept2.com kan meedoen.

Maak je sporters enthousiast en laat ze in de weken voorafgaand aan deze ludieke challenge al de nodige meters maken op de SkiErg, BikeErg of Row Erg zodat ze de afstand met gemak gaan halen. Iedereen fit de zomer in!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts