Hoe lang kan ik genieten van mijn Concept2-machine? | Concept2

Hoe lang kan ik genieten van mijn Concept2-machine?

Thumbnail image of author
Mar 09, 2023

Als je een Concept2-machine aanschaft, of dat nu de BikeErg, RowErg en SkiErg is, wil je daar lang van genieten. In deze blog kijken we naar de levensduur van de machines en hoe je weet wanneer het tijd is om een nieuwe aan te schaffen.

Hoe lang gaat een Concept2-machine gemiddeld mee?

In onze vorige blog schreven we al dat je van een juist onderhouden apparaat eindeloos plezier kunt hebben. Natuurlijk zijn de draaiende delen van de apparaten aan slijtage onderhevig, maar deze kun je vervangen. Ook wordt een veelgebruikte machine op den duur minder fraai, zoals dat met alle apparaten gaat. Toch zijn er nog steeds machines uit de jaren 90 in omloop die met enige revisie nog prima functioneren.

Nieuwe machine of revisie?

Zoals bij elke investering, sta je na een aantal jaar voor de keuze: wil ik investeren in een heel nieuw en fris apparaat of hou ik de hand op de knip en ga ik voor een technische revisie. De revisiekosten zijn grofweg een kwart van de aanschaf van een nieuwe machine, dus dat kan een slimme beslissing zijn. Zeker als je weet dat je bovendien het display kunt laten updaten naar het nieuwste type.

Geen echte nieuwe varianten

Er is geen roadmap voor het uitbrengen van nieuwe varianten van de BikeErg, RowErg en SkiErg. Feitelijk evolueren de bestaande machines zonder dat ze nadrukkelijk als nieuw type op de markt gezet worden. De RowErg van vandaag de dag is nog steeds dezelfde als die in 2006 werd geleverd. Natuurlijk zijn er door de jaren heen kleine veranderingen aangebracht. Als je een oude en een nieuwe machine naast elkaar zet, zie je wel dat er iets is veranderd. Zo zijn bijvoorbeeld de lagers aangepast, en het grootste verschil zit ‘m in het display. Het nieuw display is overigens ook prima geschikt voor de oudere modellen. Zo kun je weer jaren voort. Schaf je een Concept2-machine aan, word je dus niet elke paar jaar geconfronteerd met een min of meer verplichte investering. Je kunt de aangeschafte machines net zo lang blijven gebruiken als je wilt, als je ze maar goed onderhoudt.

Meer weten?

Wil je weten wat de mogelijkheden tot revisie zijn? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts