Eindeloos plezier van je machines? Zo eenvoudig is het! | Concept2

Eindeloos plezier van je machines? Zo eenvoudig is het!

Thumbnail image of author
Feb 21, 2023

In eeneerdere blog gaven we je zes manieren om je klanten in de juiste fitnessflow te brengen en goede voornemens vol te houden. Dat begint natuurlijk allemaal met een goed onderhouden machine. Want van een goed onderhouden apparaat heb je eindeloos plezier. Maar hoe onderhoud je eigenlijk de BikeErg, RowErg en SkiErg? Moet je daar een specialist voor zijn of kan je dat ook zelf? Met deze tips kun je het prima zelf.

Zelfredzaamheid centraal

Hoewel wij een innovatief bedrijf zijn, zijn alle machines die wij maken geproduceerd met de gedachte dat je er zo lang mogelijk van moet kunnen genieten. Zelfredzaamheid van de eigenaar van het apparaat staat daarbij altijd centraal. Met een paar tips kun je heel gemakkelijk zelf het onderhoud doen.

Onderhoud van de BikeErg

De BikeErg is het makkelijkst te onderhouden, daarover schreven we al eens een blog. De BikeErg heeft immers geen bewegend bankje, zoals de RowErg, en ook geen ketting. Zorg dat je de machine goed schoonhoudt, veeg na elke training het zweet even af met een doekje – of spreek met je klanten af dat ze dat zelf even doen – en poets eventueel het magnesium van de handels. Loop eens in maand alle schroeven even na, vooral van de pootbevestigingen. Check of ze niet losgekomen zijn. Dat kan schade geven en voor je het weet ligt een van je klanten op de grond. Foutje, bedankt!

Onderhoud van de SkiErg

Natuurlijk moet je ook bij de SkiErg zorgen dat eventuele zweetdruppels worden verwijderd en dat de bouten regelmatig worden nagelopen. Wat extra aandacht vraagt bij de SkiErg zijn de twee hendelkoorden. Controleer regelmatig of de koorden niet teveel gedraaid zijn en check ze elke vijftig gebruiksuren op slijtage. Als de koorden gaan rafelen, moeten ze vervangen worden. Je moet er immers niet aan denken dat zo’n koord breekt als iemand aan het trainen is, dat kan fikse blessures veroorzaken. Meer informatie over het onderhoud van de SkiErg vind je op de website.

Onderhoud van de RowErg

Bij de RowErg heb je te maken met een bankje en een ketting, dat brengt dus iets meer onderhoud met zich mee. Hou het loopvlak van het bankje goed schoon en smeer de ketting elke vijftig gebruiksuren in. Check ook eens in de zoveel tijd of de voorpootschroeven nog goed vastzitten. Meer informatie over het onderhoud van de RowErg vind je op de website.

Tips voor alle machines

Voor alle drie de machines geldt dat het handig is om elk half jaar te checken of er nog genoeg spanning in de batterijen zit en of er een software-update beschikbaar is. Vervang de batterijen elke anderhalf jaar om lekkage te voorkomen. Om voldoende weerstand te blijven genereren, moeten ook de vliegwielkooien regelmatig van stof worden ontdaan. Staan de luchtdempers op stand tien? Dan ben je laat met schoonmaken! Schroef de kooi open en zuig de binnenkant en het het uitstroomgaas uit met een stofzuiger. Gebruik milde schoonmaakproducten zoals blauwe ruitenreiniger en spuit nooit schoonmaakmiddel direct op het display. Doe het schoonmaakmiddel eerst op een doek en neem daarmee het display af.

Meer weten?

Als je slim bent, zet je in je agenda wanneer het tijd is voor bepaalde onderhoudsaspecten, zo kun je het niet vergeten. Het onderhoud is zeker niet ingewikkeld, maar het moet wel gebeuren. Besteed je het onderhoud liever uit? Wij kunnen je enkele bedrijven adviseren. Meer weten? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts