Prestatieverbetering en blessurepreventie? Gebruik de machines van Concept2 | Concept2

Prestatieverbetering en blessurepreventie? Gebruik de machines van Concept2

Thumbnail image of author
Apr 24, 2023

Als sportschoolhouder ben je altijd op zoek naar manieren om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. De machines van Concept2 zijn ideaal daarvoor. In deze blog vertelt Oscar Rijneveld, gepassioneerd sporter én managing director van Concept2 Benelux, hoe je RowErg, de SkiErg en de BikeErg in kunt zetten voor cross-training en blessurepreventie.

Blessurepreventie en cross-training voor allround prestaties

Natuurlijk is het logisch om als skiër in de zomer op de SkiErg in vorm te blijven, als fietser op de BikeErg te springen wanneer het regent en als roeier in de winter op de RowErg te trainen. Maar als sportschoolhouder weet je als geen ander dat het juist belangrijk is om sporters allround te trainen. De RowErg, de SkiErg en de BikeErg zijn ideale machines om te gebruiken voor cross-training. Door voor een van deze machines te kiezen, kunnen sporters precies die spieren trainen die ze bij hun primaire sport niet zo goed trainen. Zo kun je als hardloper, fietser, skiër of schaatser op de RowErg je rug, schouders, armen en core wat meer trainen in plaats van alleen je beenspieren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een programma maken voor surfers die hun bovenlichaam willen trainen voor meer stabiliteit op het board. Op de RowErg en SkiErg gebruik je je romp- en armspieren namelijk op een andere manier dan tijdens het surfen. Ik heb het zelf ervaren. Tijdens de zomers waarin ik veel roeide, ging ik ook regelmatig op surfvakantie. Ik merkte dat ik na een goede surfsessie allang was hersteld als mijn maatjes nog op apegapen lagen.

Hersteltraining

Als sportschoolhouder is het ook belangrijk om je klanten te helpen blessures te voorkomen en te herstellen. Bij de Concept2-machines is de impact op je lichaam heel laag, in tegenstelling tot bijvoorbeeld buiten hardlopen. Dit maakt de machines ook geschikt voor hersteltraining na een blessure. Zo kun je je hartlongfunctie belasten, zonder dat het lichaam harde schokken op moet vangen.

Evenwichtig en sterk lijf voor iedereen

De Concept2-machines kunnen niet alleen worden ingezet om sporters beter te maken. Ik weet dat ook bijvoorbeeld mensen uit de klassieke muziekwereld de roeimachine gebruiken om hun lichaam in balans te krijgen. Urenlang spelen met een viool onder je kin, dat is niet goed voor je lichaam. Een scheve houding ligt op de loer en te veel eenzijdig getrainde spieren kunnen je motoriek beperken. Ook voor hen kan het belangrijk zijn om een programma te volgen dat voor een evenwichtig en sterk lijf zorgt.

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? In deze blog geven we je handvatten om een goede keuze te maken. Wil je persoonlijk advies? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na een gesprek graag een offerte op maat, zodat je inzicht krijgt in wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts