Iene miene mutte… RowErg, een SkiErg of een BikeErg? | Concept2

Iene miene mutte… RowErg, een SkiErg of een BikeErg?

Thumbnail image of author
Mar 20, 2023

Als je kiest voor een van de machines van Concept2, kies je voor de meest innovatieve producten en programma’s. Maar hoe weet je als sportschoolhouder voor welke machine je moet kiezen? Ga je voor de RowErg, de SkiErg of de BikeErg? Waar spreek je jouw sporters het meest mee aan? In deze blog geven we je handvatten om een goede keuze te maken.

Welke apparaten zijn er?

Als je kiest voor de machines van Concept2, heb je de keuze tussen een RowErg, een SkiErg of een BikeErg. De SkiErg is er voor de echte liefhebbers van Nordic skiën. Zo kunnen ze twaalf maanden per jaar op wintersport. Maar ook voor sporters die liever de zon opzoeken, is de SkiErg een uitkomst. Het traint je hele lichaam en vergoot je uithoudingsvermogen. Met de RowErg help je je sporters alles uit het roeiseizoen te halen. En met de BikeErg stoom je je sporters klaar voor het fietsseizoen, of dat nu op de weg is, off-road of op gravelpaden. Voor elk type fietser is een geschikte training.

Hoeveel ruimte heb je en wat is je budget?

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de ruimte van je sportschool. Een RowErg Dynamic is bijvoorbeeld 193 centimeter lang, de floorstand van de SkiErg 2 is 132 centimeter, terwijl de BikeErg maar 122 centimeter ruimte inneemt. Als je je machines goed onderhoudt, kun je er eindeloos plezier van hebben. Natuurlijk kun je na een paar jaar investeren in een nieuw apparaat, maar je kunt ook kiezen voor technische revisie voor een kwart van de aanschaf van een nieuwe machine.

Wat zijn de behoeftes van jouw sporters?

Weet je wat de behoeftes van jouw sporters zijn? Als je dat kunt inschatten, kun je daar het type machines op aanpassen. Maar het werkt natuurlijk net zo goed andersom. Als jij met enthousiasme iets aanbiedt, krijg je je sporters wel mee. Als je een leuk programma hebt voor indoor roeien, ga je daar ongetwijfeld je lessen goed mee vullen. Het aanbod van je lesprogramma is leidend, een goed programma maakt dat je meer enthousiaste sporters voor een bepaalde machine zult hebben.

Enthousiasmeren kun je leren

We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen hoe je je sporters gemotiveerd kunt houden, maar als je toch open staat voor een paar tips, check dan even deze blog. Hierin lees je leuke tips om je sporters in de juiste fitnessflow te krijgen of te houden. Succes!

Meer weten?

Benieuwd welk apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts