Verbeter je roeitechniek en prestaties met de RowErg | Concept2

Verbeter je roeitechniek en prestaties met de RowErg

Thumbnail image of author
Jan 15, 2024

Als crossfitboxeigenaar of sportschoolhouder weet je natuurlijk hoe cruciaal de juiste techniek is voor een effectieve training. Dat geldt ook voor een roeitraining. Door indoor te trainen op de RowErg, kunnen je sporters zich volledig focussen op de techniek. Dat leidt uiteindelijk tot betere prestaties op de buitenbaan. In deze blog vertelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, welke tips je je sporters mee kunt geven.

De basis van een goede roeitechniek

Een effectieve roeitechniek begint met de basis. Zorg ervoor dat je sporters beginnen met een goede houding: rechte rug, schouders naar beneden en een neutrale nekpositie. De kracht moet komen vanuit de benen, niet de rug of armen. Moedig hen aan om vooral te focussen op een krachtige beenaandrijving, gevolgd door een soepele overgang van de rug en tenslotte het gebruik van de armen.

De kracht van de catch en de drive

De 'catch' is het moment waarop de roeier contact krijgt met het vliegwiel en zich voorbereid om te duwen. Leer je sporters om deze beweging soepel en gecontroleerd uit te voeren. Tijdens de 'drive' moet de focus liggen op het krachtig duwen met de benen, terwijl de rug recht blijft en de armen pas aan het einde van de beweging worden ingezet.

De kunst van de herstelfase

Herstel is net zo belangrijk als de drive. Dit is het moment waarop de roeier terugkeert naar de startpositie. Het moet een gecontroleerde beweging zijn waarbij de sporter eerst de armen uitstrekt, dan de rug naar voren kantelt en ten slotte de benen buigt. Deze fase is cruciaal voor het voorbereiden op de volgende slag en het voorkomen van blessures.

Ademhalingstechnieken voor roeien

Ademhaling is essentieel in elke sport, en roeien is daarop geen uitzondering. Leer je sporters om in te ademen tijdens de herstelfase en uit te ademen tijdens de drive. Een goede ademhaling helpt bij het behouden van een ritmische slag en het verhogen van de efficiëntie.

Gebruik van de RowErg voor techniektraining

De RowErg is een uitstekend hulpmiddel om aan roeitechniek te werken. Maak gebruik van de instelbare weerstand om je sporters te laten oefenen met verschillende slagintensiteiten. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met de bewegingen en hun techniek te verfijnen.

Efficiëntere trainingen en betere sportprestaties

Het verbeteren van de roeitechniek vereist oefening en geduld, maar door indoor te trainen op de RowErg worden de trainingen efficiënter en uiteindelijk ook de prestaties buiten een stuk beter.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts