Service | Concept2

Bediening van je PM4

Biathlon

BiathlonBiathlon combineert twee sporten: gewoonlijk langlaufen en schijfschieten. Races bestaan over het algemeen uit drie tot vijf rondes, met een schietronde tussen elke langlauf-ronde. Op elk gemist schot staat een penalty. Meestal bestaat die penalty eruit dat je 150 meter extra moet skiën.

Je kan de Biathlon Game gebruiken om te skiën of roeien met interval afgewisseld met schijfschieten of een andere activiteit. Je kan kiezen uit verschillende penalty-afstanden of helemaal geen penalty:

  • Met penalty: penalty-afstanden worden berekend na elk schiet-interval en je moet ze afleggen voor de volgende interval begint.
  • Zonder penalty: Er worden geen penalty-afstanden berekend. Je kunt tussen je intervallen tot maximaal 10 minuten rusten.

De computer houdt je tijd op de schietbaan bij en de totale tijd die verstrijkt. Penalty-rondes verschijnen op je geregistreerde training als een aparte interval zonder rust. Je kan het spel opnieuw skiën of roeien, maar de penalty-intervallen en je schiettijd zullen precies hetzelfde zijn als toen je de training in eerste instantie afrondde.

Voorafgaand aan het spel kies je het aantal intervallen (2 tot 15), de interval lengte en of je een penalty wil (kies een penalty van 0 tot 250 meter, in stappen van 50 meter) Doe je eerste interval. Wanneer je hem af hebt begint de rusttijd of de schiettijd en de PM zal je eraan herinneren om te stoppen met skiën of roeien. Als je gestopt bent zal het strafscherm verschijnen op de PM:

  • Spelen met penalty: Nadat je je tijd op de schietbaan hebt afgerond druk je op de knop die overeenkomt met het aantal straffen dat je hebt opgelopen (0 tot 5). Als je aan het schieten was, kies je bijvoorbeeld het aantal gemiste schoten. De PM berekent je penalty-afstand (de gekozen penalty-vermeerdering vermenigvuldigd met het aantal gemiste penalty’s/schoten). Doe de penalty-ronde. Als je klaar bent begint je volgende interval.
  • Spelen zonderpenalty: Druk gewoon op Doorgaan als je klaar bent om aan je nieuwe interval te beginnen.