Service | Concept2

Bediening van je PM5

Type Training begrijpen

De PM maakt het mogelijk verschillende type trainingen te programmeren.. of geen een als daar je interesse naar uitgaat. Lees verder voor de basis.

Quickstart

Ben je niet het op-knoppen-drukken-type, dan ga beginnen je je training op de Indoor Rower of SkiErg door te trekken aan de hendel(s). De monitor gaat vanzelf aan en laat je gegevens na een paar seconde op het scherm zien. Dit type training heeft geen duur en kennen we als Quickstart. Wanneer je de Quickstart gebruikt dan telt de monitor op beginnend bij nul.

Een Quickstart training kan wel to 50.000 meter gaan en je moet minimaal 1 minuut roeien/skiën om je gegevens op je LogKaart op te slaan. Meer informatie via Quickstart

Afstand - enkel

Hierbij programmeer je de monitor voor een bepaalde afstand (500 meter, 5000 meter, 10000 meter, etc.) met de intentie deze afstand te roeien/skiën. Als je deze enkele afstand instelt, dan loopt de monitor af van het aantal meter dat je hebt ingesteld tot het eind en laat de tijd zien (in tiende van seconden) bij de finish.

Tijd - Enkel

Hierbij programmeer je de monitor voor een bepaalde tijd (30 minuten, een uur, etc.) met de intentie deze tijd te roeien/skiën. Bij deze training telt de monitor af vanaf de tijd dat je geprogrammeerd hebt en laat het totaal aantal meters zien bij de finish.

Intervallen

Interval trainingen zijn trainingen waarin perioden (intervallen) van arbeid gevolgd worden met perioden van rust, waarbij je geheel stopt met roeien of het vliegwiel heel rustig draaiend houd. Interval trainingen kunnen ingesteld worden op tijd, op afstand of variabel:

  • gebaseerd op Tijd – Tijdens elke interval, je arbeid gedurende een bepaalde tijd en je rust periode is ook een bepaalde tijd voordat de volgende periode van roeien weer begint. (kijk bij Instellen Interval op Tijd)
  • gebaseerd op Afstand – Tijdens elke interval, roei/ski je een bepaalde afstand en je rust periode is een bepaalde tijd alvorens je interval weer begint. (kijk bij Instellen Interval op Afstand)
  • Variabel – De training bevat een combinatie van tijd en of afstand intervallen, welke gevolgd worden door een rust periode. (kijk bij Instellen Interval Variabel)

Rust Periode – van te voren ingesteld of niet

Wanneer je een rust periode instelt kan je van te voren een specifieke tijd instellen of je kan dat niet instellen, hierdoor is de rust periode zo lang/kort als je zelf wil. Het niet instellen werkt vooral bij trainingen als CrossFit welke het Indoor roeien/skiën combineren met andere activiteiten niet op de Indoor Rower/SkiErg (kettle bell swings, box jumps, etc). Kijk voor meer informatie bij Instellen Training zonder vooraf opgegeven rust periode.

Voorgeprogrammeerde Trainingen

Voorgeprogrammeerde Trainingen (Standaard Training) zitten al in de Performance Monitor verwerkt. De PM heeft vijf standaard trainingen en vijf favoriete Trainingen. Kijk voor meer informatie: