Service | Concept2

Hoe te gebruiken

Instructies voor het inschakelen van stembegeleiding en het gebruik van ErgData

ErgData versie 1.2.12 voor iOS biedt stembegeleiding, op voorwaarde dat u iOS 7 of hoger gebruikt. Om deze functie in te schakelen en voor verdere instructies over het gebruik van ErgData, raadpleegt u de volgende informatie. Raadpleeg de iOS-vereisten voor meer informatie over het uitvoeren van ErgData.

Stembegeleiding is standaard uitgeschakeld in ErgData. Om het in te schakelen en gebruik te gaan maken van ErgData:

 1. Ga naar App Switcher om ervoor te zorgen dat ErgData niet actief is.
 2. Start ErgData. Het zal waarschijnlijk tweeduizend, nul of een ander getal lezen.
 3. Zet je iPhone in de liggende modus, zodat de Home-knop zich aan de linkerkant bevindt.
 4. Veeg van links naar rechts tot je bij het laatste veld komt. Dit zou de knop "Voorkeuren" moeten zijn. Dubbeltik om het te selecteren.
 5. Veeg van links naar rechts tot u 'Stembegeleiding uit' vindt. Dubbeltik om het te selecteren.
 6. Veeg van links naar rechts tot u 'Stembegeleiding, knop Schakelen, uit, dubbeltikken om de instelling te wijzigen' vindt. Dubbeltik om Stembegeleiding in te schakelen.
 7. Veeg van links naar rechts tot u 'Steminterval' vindt, dit is het interval waarin ErgData uw scores zal aankondigen. 30 seconden is de standaardinstelling. De andere opties zijn 15 seconden, 1 minuut en 2 minuten. Als je dit wilt wijzigen, dubbeltik je naar het scherm Spraakintervallen, veeg je van links naar rechts tot je de gewenste waarde bereikt en dubbeltik om het te selecteren. Als u klaar bent, veegt u van rechts naar links totdat u 'Stembegeleiding terugknop' vindt. Dubbeltik om terug te keren naar de andere instellingen voor stembegeleiding.
 8. Veeg van links naar rechts tot je 'Audio Cues Heading/ Audio Keuze' vindt. In dit gedeelte kunt u kiezen welke gegevens u wilt dat ErgData leest. De opties zijn:
  • Meters
  • Tijd
  • Huidig Tempo
  • Gemiddeld Tempo
  • Hartslag
  • Aantal halen per minuut
  • Trainingoverzicht

  Als u een van deze audio-aanwijzingen wilt in- of uitschakelen, veegt u van links naar rechts en dubbeltikt u om de dit in of uit te schakelen. Als je klaar bent, veeg je van rechts naar links totdat je de knop 'Voorkeuren Terug' vindt. Dubbeltik om terug te keren naar het scherm Voorkeuren. Je hoort dan 'Voorkeuren Terug, Terug knop'. Dubbeltik om voorkeuren te verlaten. U hoort de knop "Voorkeuren". Wijzigt gebruikersvoorkeuren. "

 9. Veeg precies twee keer van rechts naar links.
 10. Je hoort een van de verschillende uitspraken. Een beschrijving van elke prompt volgt:
  • Als ErgData zegt, "Verbindt Concept2 kabel aub," dit vertelt je om de kabel aan te sluiten op het dock op de iPhone. Als u er geen hebt, bestel dan onderdeelnummer 2780 van Concept2.
  • Als ErgData zegt, "Verbindt PM3, PM4 of PM5 aub," dan is de kabel correct aangesloten en communiceert met de iPhone. Sluit nu het andere uiteinde van de kabel aan op de PM. Op een PM3 of PM4 bevindt de USB-poort zich aan de rechterkant van de onderkant van de PM3 / PM4. De afgeschuinde randen van de USB-connector zijn van u af gericht. Op een PM5 bevindt de USB-poort zich aan de achterkant van de monitor rechts van de batterijklep. Het is de laagste poort aan de achterkant en de afgeschuinde randen van de USB-connector wijzen weg van de batterijklep.
  • Als ErgData zegt "Let op, incorrecte datum," dan hebt u correct verbonden met de PM, maar de datum op de monitor is verkeerd ingesteld. Veeg van links naar rechts en dubbeltik op OK.
  • Als ErgData zegt "Klaar om de training te beginnen," dan hebt u correct verbonden.

Je kan met je training beginnen door aan te geven Quickstart. Wanneer je stopt/pauzeert, kan je het volgende horen "Ben je klaar met je training?" Je kunt dit negeren en gewoon verder gaat met je training. Als u klaar bent met uw workout, drukt u op de knop "MENU" op de PM om de training in het geheugen te registreren.

Voorkeuren bijwerken

Zodra Stembegeleiding is ingeschakeld, kunt u de voorkeuren op elk gewenst moment als volgt wijzigen:

 1. Veeg van links naar rechts naar de knop Voorkeuren en dubbeltik erop.
 2. Veeg van links naar rechts om Stembegeleiding aan te zetten en dubbeltik erop om toegang te krijgen tot de voorkeuren voor spraakbegeleiding en deze te wijzigen.
 3. Als u klaar bent, veegt u van rechts naar links naar de knop Vorige voorkeuren en dubbeltikt u erop. Wanneer u "Voorkeuren Terug, Terug" hoort, tikt u erop om de Voorkeuren te verlaten. U hoort nu de knop "Voorkeuren". Wijzigt gebruikersvoorkeuren. " Je nieuwe instellingen worden opgeslagen.

Performance Monitor Buttons

Dit gedeelte beschrijft de knoppen aan de voorkant van de PM en bevat een aantal knoppenreeksen voor het instellen van verschillende trainingen.

De meest linkse knop is "UNITS" en het middelste is "DISPLAY". U zult deze knoppen niet gebruiken.

Er zijn verschillende knoppen aan de rechterkant van de monitor. Te beginnen bij de rechter bovenhoek, zullen we deze knop A noemen, gevolgd door B, C, D, E en MENU als je aan de rechterkant gaat.

Start alle trainingssequenties door op de knop MENU te drukken, die zich in de rechter benedenhoek bevindt. Het kan zijn dat je even moet wachten totdat de monitor wordt ingeschakeld.

 • Om een stuk van 2000 meter in te stellen in te stellen, drukt u op B, A, A.
 • Om een stuk van 5000 meter in te stellen, druk op B, A, B.
 • Om een stuk van 10.000 meter in te stellen, druk op B, A, C.
 • Om een stuk van 30 minuten in te stellen, druk op B, A, D.
 • Om een interval training van 500 meter arbeid en 1 minuut rust in te stellen, druk op B, A, E.

There are other workouts pre-programmed in the monitor starting with the sequence B, B. These are referred to as Custom Workouts and can be changed by a user, so it is possible that the workouts on your monitor are different. The default workouts and how to access them are:

 • Intervals of 30 seconds work followed by 30 seconds of rest: press B, B, A.
 • Staircase intervals from 1 minute work and 1 minute rest followed by 2 minutes work and 2 minutes rest, progressing up to 4 minutes and back down to 1: press B, B, B.
 • A marathon piece (42,195 meters): press B, B, E.

Extra informatie

Spraakfuncties voor ErgData zijn ontworpen om van zeer eenvoudige aard te zijn. Hoewel er verbeteringen kunnen worden aangebracht, is Concept2 momenteel niet van plan om elke stemfunctie perfect te maken. Elke ontwikkelaar van software die een betere toepassing wil maken voor slechtzienden kan contact opnemen met Scott Hamilton op Concept2 voor meer informatie over het ontwikkelen van een eigen app voor de indoor roeier of SkiErg.