Hoe Gebruik je

Aansluiten van een PM3, PM4, of PM5 op je computer

De Concept2 Utility werkt met verschillende type apparaten. Welk apparaat je gebruikt ligt aan wat je beschikbaar hebt en wat je wil doen. Hier zijn een aantal scenario’s waarom je je Performance Monitor koppelt aan je computer zodat je kan werken met de Concept2 Utility.

  • Je hebt een PM5 en je wil je trainingen van je PM5 geheugen lezen of je wil je PM5 firmware updaten met de Concept2 Utility en de USB kabel of door gebruik te maken van je USB stick.
  • Je hebt een PM3 of PM4 en je wil de firmware van je monitor updaten.
  • Je slaat de gegevens op van je PM3 of PM4 op een LogKaart en je wil de LogKaart lezen door de Performance Monitor te gebruiken in plaats van een kaartlezer.

Aansluiten van een Performance Monitor

Het aansluiten van een Performance Monitor aan een computer vereist het gebruik van een generieke USB kabel. Om je Performance Monitor aan te sluiten:

  1. Steek het platte eind (standaard A plug) van de USB kabel in de USB poort van je computer.
  2. Steek het (min of meer) vierkante eind (standaard B plug) van de USB kabel in de Performance Monitor. Let op dat je de plug correct in de monitor steekt (zie plaatje hieronder). Op een PM3 of PM4 vind je de USB poort onderaan de monitor; op een PM5 vind je de USB ingang achterop de Performance Monitor.

Het loshalen van de monitor van de indoor rower of SkiErg:

  1. Haal de monitor sensor uit de Performance Monitor.
  2. Verwijder de bout waarmee de monitor vast zit aan de machine.
  3. Verwijder de monitor van de machine.

Zie voor de plaatjes hieronder. Afhankelijk van de machine die je hebt, kan het er anders uitzien, maar het idee is bij elk apparaat hetzelfde.

Drivers installeren

De eerste keer dat je een Performance Monitor aan een Windows computer koppelt, kan het zijn dat er gevraagd wordt om een driver (een programma dat je computer de mogelijkheid geeft te koppelen met je monitor) voor je “USB Device” te installeren. Volg de aanwijzingen en accepteer de selecties. Sommige versies van Windows vereisen de Windows Operating System CD om de installatie te voltooien.