Hoe Gebruik je

Het Uploaden van je resultaten naar je Online Logbook

Op concept2.nl, kan je je eigen gratis online logboek aanmaken. Daar kan je je geroeide meters opslaan en meedoen aan de online challenges. Je hoeft niet met de hand je trainingen op te slaan maar je gegevens worden direct geüpload in je online logbook.

Om deze optie te gebruiken heb je internet aansluiting nodig, een online logbook via concept2.nl en een van de volgende apparaten:

 • Een USB stick of een LogKaart met resultaten erop
 • Een PM5 met resultaten in het geheugen

Handig om bij de hand te hebben is je gebruikersnaam, wachtwoord en Ranking ID van je logbook voordat je deze gaat gebruiken. Je Ranking ID is je unieke ID in de Online Logbook database. Je vindt je Ranking ID door in te loggen in je online logbook en door te klikken op het persoon icoon rechtsboven en naar Profile te gaan.

Uploaden van Resultaten

 1. Zorg voor internet aansluiting.
 2. Zorg dat je de Concept2 Utility hebt geïnstalleerd en dat deze is geopend.
 3. Op het beginscherm van de Concept2 Utility klik je op Upload/Transfer Results. Als je apparaat al aangesloten is op je computer, ga naar stap 6.
 4. Selecteer het type apparaat waarop je resultaten zijn opgeslagen.
 5. Sluit het in punt 4 geselecteerde apparaat aan je computer:
  • Steek je USB stick in de computer
  • Koppel je PM5 aan de computer met de USB kabel
  • Sluiten je Performance Monitor of je kaartlezer aan de computer en steek de LogKaart erin
 6. Selecteer Upload to Online Logbook. De utility zal het apparaat lezen.
 7. Wanneer de utility het apparaat gelezen heeft, dan krijg je een lijst met resultaten te zien die op de USB stick, PM5 of LogKaart staan. Staat in de informatie naast je naam is je ID nummer gevolgd bij je ranking gebruikersnaam, dan is je online logbook al verbonden met de Concept2 Utility met de bedoeling het uploaden van de data. Als je Ranking ID en gebruikersnaam incorrect is of "[Log In]" verschijnt naast je naam dan moet je nog je online logbook linken. NB: Het geheugen van de PM5 slaat niet je gebruikersnaam of Ranking ID op, je moet elke keer als je je gegevens wilt opslaan een connectie maken met je online logbook. Om de link te creëren:
  1. Klik [Log In]. De Concept2 Utility laat een link naar Jouw Online Logbook zien.
  2. In het veld Username, vul je je gebruikersnaam in, dit is dezelfde gebruikersnaam als je inlogt in je online logbook via log.concept2.com.
  3. In het veld Password, vul je je wachtwoord in, dit is hetzelfde wachtwoord als je inlogt in je online logbook via log.concept2.com
  4. Klik op Get Ranking ID. Als je je gebruikersnaam en wachtwoord correct heb ingevoerd dan krijg je je Ranking ID te zien. Krijg je de connectie niet neem dat contact op met Concept2 voor assistentie.
  5. Klik op OK.
 8. De utility vergelijkt de resultaten van het apparaat wat je gekoppeld hebt aan de computer met de resultaten die in je online logbook staan, zo worden dubbele resultaten niet geüpload.
 9. Maak een selectie van welke resultaten je wil uploaden in de S, D en LWT kolommen, als volgt:
  • Kies de S (Slides) kolom als je trainging gedaan is op een Model A, B, C, D of E Indoor Rower op Slides
  • Kies de D (Dynamic) kolom als je training gedaan is op de Dynamic Indoor Rower.
  • Kies de LWT (Leigweight/Lichtgewicht) kolom als je gewichtsklasse lichtgewicht is. (61,5 kg en lichter voor vrouwen, 75 kg en lichter voor mannen)
 10. Voor elke trainging die je wil uploaden, klik de hokje links van het resultaat aan. (Wil je alle resultaten selecteren klik dan het hokje links van de gebruikersnaam/username aan.)
 11. Klik op Upload Results.

NB: De traingingen op een PM5 blijven bewaard op de PM5 ook na uploaden van de resultaten, tenzij je de trainingen uit het geheugen van de monitor verwijderd.