Hoe Gebruik je

Firmware update en meldingsinstellingen bewerken

De Concept2 Utility is erop ingesteld om regelmatig Concept2’s website te controleren op updates voor firmware en de Concept2 Utility. Heb je een actieve internetverbinding open als je de Concept2 Utility opstart? Dan zoekt de Utility automatisch naar updates. Je kunt de nieuwe versie van de Utility vervolgens downloaden of de melding simpelweg sluiten. Als je bovendien een PM inplugt in je computer, de Concept2 Utility hebt lopen en een actieve internetverbinding hebt, controleert de Utility of je een nieuwere versie van PM firmware kunt downloaden. Zijn er updates en wil je ze installeren? Volg dan simpelweg de meldingen.

Wil je toegang tot deze instellingen en ze bewerken? Klik op the gear icon rechtsonder op het hoofdvenster van de Concept2 Utility. Gebruik vervolgens de opties op het Instellingen/Voorkeuren-venster om:

  • Te wijzigen hoe vaak de Concept2 Utility naar updates zoekt
  • Automatisch zoeken inschakelen/uitschakelen
  • Automatische herinneringen om je PM te updaten inschakelen/uitschakelen
  • Handmatig naar updates zoeken
  • Handmatig je PM firmware updaten
  • Aan te geven of je interesse hebt om Beta (Test) Firmware te proberen—Beta Firmware is het prototype van een nieuwe firmware-versie voordat die officieel wordt uitgebracht. Beta Firmware kan nieuwe functies bevatten en oplossingen voor problemen van huidige versies.

Let op:

  • Firmware updaten op oudere PM3’s of het gebruik van oudere computers kan af en toe problematisch zijn. Hoewel het weinig voorkomt, is het mogelijk dat je PM3 niet meer werkt als het update-proces niet volledig voltooid wordt. In de meeste gevallen kun je het update-proces voltooien door je computer te herstarten en de update nog eens te proberen, of de update te proberen op een andere computer. Bij problemen is Concept2 bereikbaar voor hulp via telefoon of e-mail.
  • Heel oude PM3’s updaten wellicht niet goed als ze de Concept2 Utility gebruiken. In dat geval moet je wellicht je PM3 updaten via het PM3 Firmware 101-bestand.