Hoe Gebruik je

Je Trainingen overzetten naar een Spreadsheet

Bij het overzetten van gegevens van je USB stick of LogKaart naar een spreadsheet, het type bestand van de utility aanmaakt is een .csv bestand (bijvoorbeeld LogCard.csv). A .csv, of Comma Separated Value bestand is een type bestand waar de gegevens gescheiden van elkaar worden door komma’s. Met andere woorden, de komma’s geven aan waar een bepaald data element begint en eindigt.

De utility creëert een .csv bestand welke door bijvoorbeeld Microsoft Excel maar ook andere programma’s als Microsoft Works of Acces geïmporteerd en gelezen kan worden. Bij het openen van een .csv bestand kan een Tekst Import Wizard krijgen welke vraagt je aan te geven hoe de gegevens worden afgebakend. Als dit gebeurt, selecteer de juiste data dat de gegevens worden afgebakend door komma’s.

Om het bestand te kunnen openen heb je een programma nodig die geïnstalleerd is op je computer. Het programma moet een .csv bestand kunnen openen. Heb je zo’n programma niet op je computer en je wil alleen de informatie op je USB stick of LogKaart kunnen inzien, klik dan op Upload/Transfer Results en dan klik je op Upload to Online Logbook. De Utility leest de USB stick of LogKaart en laat de informatie zien, deze kan je als je wil uitprinten.

De Transfer to Spreadsheet optie zet al je gegevens van je USB stick of LogKaart (je kan niet bepaalde gedeeltes overzetten), inclusief je hartslag informatie als je de daarvoor nodige uitrusting gebruikt tijdens je training om je hartslaggegevens op de Performance Monitor te laten zien. NB: De Transfer to Spreadsheet optie overschrijft alle vorige overgezette data als je de data overzet in hetzelfde bestand. De Transfer to Spreadsheet optie werkt niet als je probeert de gegevens over te zetten als je deze open hebt staan op je computer. In dit geval, sluit het bestand voordat je de gegevens overzet, of verander de naam van het bestand wat de Concept2 Utility wil creëren.

Kijk hier voor een voorbeeld Spreadsheet

Je kan geen gegevens naar je online logbook uploaden van een .csv bestand. Je kan ook niet je gegevens terugzetten op een USB stick of LogKaart via een .csv bestand.

Neem de volgende stappen om je gegevens over te zetten naar een spreadsheet:

 1. Installeer en open de Concept2 Utility.
 2. Op het beginscherm van de Concept2 Utility klik je op Upload/Transfer Results. Is je apparaat al gekoppeld aan je computer ga dan verder naar stap 5.
 3. Kies het type apparaat waar je gegevens/trainingen zijn opgeslagen.
 4. Verbind het in stap 3 gekozen apparaat met de computer:
  • Stop de USB stick in je computer
  • Verbind de PM5 met de computer met de USB kabel
  • Verbind je Performance Monitor of kaartlezer met de computer en steek je LogKaart erin.
 5. Klik op Transfer to Spreadsheet.
 6. De Concept2 Utility laat de locatie zien en de naam van het bestand dat het wil aanmaken.
  • Om de locatie van het bestand te veranderen, klik Browse, en selecteer een nieuwe locatie/bestand op je computer.
  • Om de naam van het bestand te veranderen dat aangemaakt wordt, type een nieuwe bestandsnaam in de Spreadsheet bestands naam, maar laat “.csv” staan.
 7. 12. Wil je meteen een overzicht van de van de transfer zien, kies je Open file in Excel after reading data. (of er komt te staan “Open file in External Applicatie” als Excel niet geïnstalleerd is op je computer.)
 8. Klik OK om de gegevens over te zetten.

Als je gekozen hebt dat de utility het bestand automatisch opent en Excel is geïnstalleerd op je computer, de utility zal Excel openen en de Spreadsheet laten zien welke gecreëerd door de Transfer functie. Is Excel niet geïnstalleerd op je computer, dan zal de utility een aantal opties geven, je kan kiezen welke applicatie je wil gebruiken om de spreadsheet te laten zien. (Heb je al op je computer aangeven via wat een .csv bestand geopend moet worden dan wordt die applicatie gebruikt om het bestand te openen.)

Als sommige gegevens niet worden weer gegevens of er verschijnt ###### bij het bekijken van de spreadsheet, de kolom is te smal voor de data. Als je de kolom breder maakt kan alle gegevens in de kolom geheel zien.