Samen sterker. Groots het nieuwe jaar in met groepstrainingen | Concept2

Samen sterker. Groots het nieuwe jaar in met groepstrainingen

Thumbnail image of author
Dec 29, 2023

Een nieuw jaar is traditioneel gezien een tijd van goede voornemens en een frisse start. Als crossfitboxeigenaar of sportschoolhouder weet je welke energie januari met zich meebrengt. Je sporters zitten vol motivatie en staan te springen om weer aan de slag te gaan. Het perfecte moment om je groepstrainingen een boost te geven. In deze blog vertelt Oscar Rijneveld, managing director van Concept2 Benelux, hoe groepstrainingen niet alleen de moraal verhogen, maar ook bijdragen aan individuele prestaties. Motivatie in het kwadraat!

Groepsdynamiek: meer dan fitness alleen

Met een goede trainingssessie bouw je conditie op, maar met een groepstraining bouw je aan een community. Samen zweten, samen afzien, maar ook elkaar naar het einde van die training brengen. Met een groepstraining werken je sporters gezamenlijk aan hun doelen. Of het nu gaat om het roeien van een marathonafstand, afvallen, het trainen voor de volgende HYROX-fitnesswedstrijd, het gezamenlijk doorlopen van een HIIT-triatloncircuit of één van de Concept2-challenges, samen trainen is de perfecte manier om niet alleen verbinding te creëren, maar ook je sporters te helpen groeien.

Groepsdruk of groepssteun?

Het is immers een feit dat we vaak harder pushen in het bijzijn van anderen. Zo motiveren je sporters elkaar. Natuurlijk kunnen sommige sporters dat ervaren als groepsdruk, maar als je werkt in kleine groepen met één of twee begeleiders in de juiste setting, kunnen zowel beginners als gevorderden zich gesteund en op een prettige manier uitgedaagd voelen.

Creëer evenementen die blijven hangen

Evenementen organiseren is niet alleen een kans om te trainen, het is ook een manier om herinneringen te creëren. Een jaarlijkse roeiwedstrijd of een crossfit challenge kan het hoogtepunt worden waar leden naar uitkijken. Bovendien verhoog je zo de betrokkenheid bij je sportschool, en dat is weer goed voor de loyaliteit van je sporters.

Meer weten?

Benieuwd welk Erg-apparaat het best bij jouw sportschool past? Neem even contact op. Stuur een mailtje of bel even naar 020-3 450 010. We leren je graag kennen. We maken na gesprek graag offertes op maat, zodat je kunt vergelijken wat de kosten zijn.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts