Veelgestelde vragen door de sporters over de roeimachine | Concept2

Veelgestelde vragen door de sporters over de roeimachine

Thumbnail image of author
Jun 07, 2021

Wat is belangrijk om te weten over de roeien? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jouw klanten kunnen hebben over roeien.

Kan ik deze machine ook gebruiken als ik een blessure heb?

In de regel wel maar wij zijn geen medisch expert. Overleg altijd even met jouw arts hoe de training er dan uit moet zien. Check vooral even of het bij de revalidatie past. Het is altijd slim om het eventjes goed met de behandelaar te overleggen.

Welke voordelen heeft roeien op mijn brein?

Roeien vereist fysieke inspanning, maar gaat veel verder dan dat. Roeien vereist maximale concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig. Meer informatie hierover lees je hier.

Welke voordelen heeft roeien op mijn lichaam?

Of je nu op een roeimachine roeit of in een echte boot, roeien is ontzettend goed voor je lijf. Hier zijn een aantal redenen voor: het is impactvrij, je gebruikt veel verschillende spieren, het is goed voor het hart- en vaatstelsel en het vergroot je flexibiliteit. Wil je hier meer uitleg over? Die lees je in deze blog.

Wat doet roeien voor mijn gezondheid?

Roeien is ontzettend goed voor je lijf en je brein, maar het is ook heel goed voor je algemene gezondheid. Het helpt bij afvallen, maakt je lichaam soepeler en het werkt als een ‘stress releaser’.

Hoe haal ik het meeste uit mijn roeitraining?

Hoe haal je het meeste uit jouw roeitraining? Let er vooral op dat je doet wat je leuk vindt, kijk naar je doelen en maak het meetbaar. Zorg er ook voor dat je de motivatie doorgrond. Lees alle tips hier.

Hoe kan ik het beste herstellen?

Na racen of intensieve training is actief herstel de eerste toegepaste strategie. Dit proces is cruciaal in het herstelproces en is het einddoel van veel van onze herstelstrategieën. Actief herstel kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een dag met een wedstrijd in de ochtend en daarna weer in de middag. Na een race-inspanning van 100% ligt het voor de hand om passief te zitten of te liggen en zo min mogelijk te bewegen, omdat de atleet zich waarschijnlijk niet al te fantastisch voelt. Het belangrijkste dat je moet doen, is voorbij dat gevoel gaan en blijven bewegen. Lees hier meer over.

Welke oefeningen kan ik thuis doen?

Sommige van deze trainingen kunnen een specifiek apparaat vermelden als de ideale voor die training, maar elk van hen - een RowErg, SkiErg of BikeErg - kan worden vervangen of gecombineerd voor een van de 12 trainingen.

Hoe leer ik de beste roeitechniek?

Roeien is een heel natuurlijke beweging. De meeste mensen hebben ‘m snel te pakken. Vraag iemand om naar je te kijken als je roeit en je lichaamshoudingen te vergelijken met die in de onderstaande video. Roei niet te hard voor je de basistechnieken onder de knie hebt. Meerdere techniek video's vind je hier.

Hoe train ik met hartslag op de roeimachine?

Hartslagtraining is een prima manier om de progressie en fitheid te volgen. Tegenwoordig is er een groeiend aantal fitnessapparaten om je hartslag te meten: borstbanden, horloges en zelfs inzetstukken die je in je korte broek kunt stoppen. Lees hier meer over hoe je traint met hartslag tijdens het roeien.

Ik ben hardloper, is roeien dan goed voor mij?

Juist als hardloper! Er zijn meer dan genoeg hardlopers die trainen met apparatuur van Concept2, en zij lopen van alles. Van 5 kilometer, marathons en ultramarathons. Ze hebben een aantal redenen om de roeimachine te gebruiken als ultieme training: het heeft een lage impact, het is een training voor jouw hele lichaam, bij blessures, het is veilig en weersbestendig, en meetbare resultaten.

Hoe hou ik mijzelf gemotiveerd met de roeimachine?

Doe vooral iets wat je leuk vindt, stel realistische doelen in voor jezelf en neem deel aan evenementen.

Hoe gebruik ik de roeimachine?

Voor al onze apparaten zijn handleidingen beschikbaar. Je vindt de handleiding voor de roeimachine hier.

Hoe monitor ik mijn training op de roeimachine?

Dit doe je met de PM5 (Performance Monitor 5). Lees hier wat voor een apparaat dit is.

Aan welke roeievents kan ik deelnemen?

Hier vind je een overzicht van alle roeievents.

Hoe bereid ik mijzelf voor op een roeievent?

Er zijn een aantal manieren om je voor te bereiden op een roeievent: luister naar motiverende podcasts, lees de nieuwsbrief ‘Workout Of The Day’ en bekijk YouTube en technique videos. Lees hier meer over hoe je je het beste voorbereid.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. In onze volgende blog lees je alles over de veelgestelde vragen over skiën.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts