Veelgestelde vragen door de sporters over de SkiErg | Concept2

Veelgestelde vragen door de sporters over de SkiErg

Thumbnail image of author
Jun 22, 2021

Veelgestelde vragen door de sporters over de SkiErg

Wat is belangrijk om te weten over skiën? Om je hierbij te helpen en alle veelgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, hebben wij een FAQ opgesteld. In deze blog lees je alle antwoorden op vragen die jouw klanten kunnen hebben over de SkiErg, zodat jij ze goed te woord kan staan.

Kan ik deze machine ook gebruiken als ik een enkelblessure heb?

In de regel wel maar wij zijn geen medisch expert. Overleg altijd even met jouw arts hoe de training er dan uit moet zien. Check vooral even of het bij de revalidatie past. Het is altijd slim om het eventjes goed met de behandelaar te overleggen.

Welke voordelen heeft skiën op mijn brein?

Naast dat het bij skiën om fysieke inspanning gaat, vereist het maximale concentratie, je krijgt een heerlijk opgelucht gevoel na al die inspanning en tot slot: je werkt doelmatig. Meer informatie hierover lees je hier.

Welke voordelen heeft skiën op mijn lichaam?

Eerder schreven wij al over het feit dat een training op de SkiErg behoort tot de zwaarste trainingen. De reden? Je traint verschillende spieren waardoor je een full body work-out krijgt. Dit is een andere ‘range of motion’ dan met het roeien. Het helpt bij afvallen, het is goed voor de schouderpartij en nog veel meer redenen lees je hier.

Wat doet skiën voor mijn gezondheid?**

Skiën is ontzettend goed voor je lijf en je brein, maar het is ook heel goed voor je algemene gezondheid. Het helpt bij afvallen, maakt je lichaam soepeler en het werkt als een ‘stress releaser’.

Hoe haal ik het meeste uit mijn skitraining?

Hoe haal je het meeste uit jouw skitraining? Let er vooral op dat je doet wat je leuk vindt, kijk naar je doelen en maak het meetbaar. Zorg er ook voor dat je de motivatie doorgrond. Lees alle tips hier.

Hoe kan ik het beste herstellen?

Na racen of intensieve training is actief herstel de eerste toegepaste strategie. Dit proces is cruciaal in het herstelproces en is het einddoel van veel van onze herstelstrategieën. Actief herstel kan bijvoorbeeld worden gebruikt op een dag met een wedstrijd in de ochtend en daarna weer in de middag. Na een race-inspanning van 100% ligt het voor de hand om passief te zitten of te liggen en zo min mogelijk te bewegen, omdat de atleet zich waarschijnlijk niet al te fantastisch voelt. Het belangrijkste dat je moet doen, is voorbij dat gevoel gaan en blijven bewegen. Lees hier meer over.

Welke oefeningen kan ik thuis doen?

Sommige van deze trainingen kunnen een specifiek apparaat vermelden als de ideale voor die training, maar elk van hen - een RowErg, SkiErg of BikeErg - kan worden vervangen of gecombineerd voor een van de 12 trainingen.

Hoe leer ik de beste skitechniek?

Op de SkiErg zijn verschillende technieken mogelijk: de dubbelstok-techniek, klassieke ski-techniek en variaties in techniek. Lees hier hoe je deze uitvoert.

Hoe train ik met hartslag op de SkiErg?

Hartslagtraining is een prima manier om de progressie en fitheid te volgen. Tegenwoordig is er een groeiend aantal fitnessapparaten om je hartslag te meten: borstbanden, horloges en zelfs inzetstukken die je in je korte broek kunt stoppen. Lees hier meer over hoe je traint met hartslag tijdens het skien.

Ik ben hardloper, is skiën dan goed voor mij?

Juist als hardloper! Er zijn meer dan genoeg hardlopers die trainen met apparatuur van Concept2, en zij lopen van alles. Van 5 kilometer, marathons en ultramarathons. Ze hebben een aantal redenen om de SkiErg te gebruiken als ultieme training: het heeft een lage impact, het is een training voor jouw hele lichaam, bij blessures, het is veilig en weersbestendig, en meetbare resultaten.

Hoe hou ik mijzelf gemotiveerd met de SkiErg?

Doe vooral iets wat je leuk vindt, stel realistische doelen in voor jezelf en neem deel aan evenementen.

Hoe gebruik ik de SkiErg?

Voor al onze apparaten zijn handleidingen beschikbaar. Je vindt de handleiding voor de SkiErg hier.

Hoe monitor ik mijn training op de SkiErg?

Dit doe je met de PM5 (Performance Monitor 5). Lees hier wat voor een apparaat dit is.

Aan welke ski events kan ik deelnemen?

Hier vind je alle informatie over ‘SkiErg World Sprints’.

Hoe bereid ik mijzelf voor op een ski event?

Er zijn een aantal manieren om je voor te bereiden op een ski event: leer de juiste techniek, informeer jezelf, monitor je vooruitgang, train met een partner en bouw geleidelijk op. Lees hier meer over hoe je je het beste voorbereidt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kan altijd contact met ons opnemen via deze pagina. Heb jij meer vragen? Lees dan vooral ook onze FAQ’s over de roeimachines, SkiErg en roeien.

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts