Installeren Utility niet mogelijk op een Mac OS X door “Unidentified Developer”

Probleem

Eens in de zoveel tijd veranderd Apple hun veiligheids instellingen waardoor het lastiger wordt gemaakt om de Concept2 Utility te installeren. Hierbij volgen wat stappen als dit probleem bij jou voorkomt:

Oplossing 1

Download de laatste/nieuwste versie van de Concept2 Utility software. Dit kan het probleem oplossen, zo niet probeer oplossing 2.

Oplossing 2

Gaan naar Systeemvoorkeuren op Mac en ga naar Beveiliging & Privacy. Onder algemeen vind je de regel Sta programma’s toe die zijn gedownload bij: En kies dan voor de regel: Elke willekeurige bron. Nu is het mogelijk de Concept2 Utility te installeren. Concept2 raadt je aan de instellingen weer aan te passen op je Mac nadat je Concept2 Utility hebt geïnstalleerd. Je kan ook proberen om met je rechter muisknop te klikken op het te downloaden bestand (of je drukt op Ctrl + Klik als je geen rechter muisknop hebt) en dan kies je op Open.